Ne nazire se kraj: Mijenjaju tužioca da nastave progon pukovnika Aleksića

0

Vesna Jovićević, rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, donijela je odluku da promijeni tužioca u slučaju pukovnika Radovana Aleksića, protiv koga se već skoro tri godine vodi krivični postupak zbog navodnog pokušaja ubistva policijskog službenika Predraga Šukovića.

Naime, prema saznanjima našeg portala, istragu u ovom slučaju više neće voditi Željko Tomković, već neko drugi iz ovog Tužilaštva.

Odluka o tome je donijeta nedavno, ali su javnosti ostali nepoznati razlozi za promjenu tužioca, kao i kome je iz Višeg državnog tužilaštva povjeren ovaj predmet na dalje postupanje.

Kako sada stvari stoje – mogu biti dva razloga za ovakvu odluku.

Prvi, da tužiteljica Vesna Jovićević, uklanjanjem Željka Tomkovića, nastoji prikriti teške zloupotrebe Tužilaštva, Uprave policije i ANB u montiranju postupka protiv pukovnika Aleksića, gdje bi sva odgovornost bila svaljena upravo na Tomkovića.

Drugi, namjera da se intenzivnije nastavi sa daljim kontrukcijama i podvalama protiv pukovnika Aleksića. Iz tog razloga, predmet može biti dodijeljen nekom tužiocu koji će pokazati dodatnu spremnost za nastavak ove farse. Biće to sasvim jasno kada saznamo ko preuzima predmet.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.