Ne damo Kotor: Svi u 11:00h ispred Skupštine opštine

0

U državi u kojoj su institucije zarobljene i bez legitimiteta, gdje je korupcija lice, a organizovani kriminal naličje režima, gdje je na djelu autokratija oligarhije umjesto demokratije, ulica je jedina slobodna institucija za borbu protiv bezakonja i nepravde. Na demokratski i građanski način – protestom. Nakon protestnog skupa ,,Ko to predaje Kotor?” koji je 14. aprila grupa građana organizovala na kotorskom Trgu od oružja, u srijedu, 24. aprila, u 11:00 časova, ispred zgrade Skupštine opštine Kotor, Kotoranke i Kotorani održaće protest pod sloganom “Ne damo Kotor!”.

Ovo nije prvi protest podrške predsjedniku Opštine Kotor, Vladimiru Jokiću, u organizaciji onih koji ne pristaju na prekrajanje izborne volje i predaju svog grad u ruke DPS-a. Tako su Kotoranke i Kotorani 14. aprila na protestnom skupu poručili da se protive incijativi SDP-a o razrješenju predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, i pozvali SDP, da se kao jedan od konstituenata vlasti, vrati ispunjenju koalicionih obaveza.

U suprotnom, kako je saopšteno, građani će smatrati da je SDP sklopio novu koaliciju u Kotoru sa DPS, SD i HGI i na taj način pogazio volju građana sa posljednjih lokalnih izbora 2016. godine. Podsjećamo, na njima je DPS voljom građanki i građana Kotora poslat u političku istoriju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.