Navodno prijetio poslanici u Srbiji: Uhapšen novinar Tomislav Lovreković

3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su novinara Tomislava Lovrekovića zbog, kako navode, postojanja osnova sumnje da je prijetio smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić.
Lovrekoviću je zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić saopštila je da je podnijela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih prijetnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa. Ističe da je jednu od „najbrutalnijih“ prijetnji potpisao upravo Lovreković, koji u jednom svom tekstu kaže: „N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi“.
U Lovrekovićevoj reakciji na prve navode poslanice Tepić istaknuto je da ne čudi ovakva Tepićkina interpretacija novinarskog teksta, ali i da prozvani pripadaju „jednom drugom taboru, gde se ućutkuje argumentima i činjenicama“.
„Mi, međutim, lepa Maro, pripadamo jednom drugom taboru, gde se ućutkuje argumentima i činjenicama, onim što vas boli daleko više nego nesrećnog Paju Lešanović Čankov štap ili Karana pesnice vašeg supruga. Ne preti, vama, dakle, smrt, nego ono čega se svaki drugosrbijanac najviše boji – istina“, piše Lovreković u tekstu objavljenom na portalu Nacionalist.
Iz redakcije portala ”Nacionalist”, naveli su da je vijest o prijetnjama Tepićevoj upravo plasirala N1, koja je potom odbila da objavi originalni demanti Lovrekovića, po naređenju glavnog urednika, koji je prvo odbio, a zatim objavio cenzurisan demanti.
Prijatelji i kolege Tomislava Lovrekovića prokomentarisali su hapšenje kao udar na slobodu medija i odbacili svaki pokušaj čelnika bivšeg režima da bace ljagu na njegovo ime.
Jedan od lidera pokreta SNP 1389 i bliski prijatelj i saradnik Lovrekovića – Mihailo Janjić, rekao je za ”InfoSrb” da se radi o harangi koju su orkestrirale strukture bivšeg DOS-a.
”Strašno je da se hapse novinari koji ne misle kao pojedinci. Nije u pitanju nikakva pretnja, već iznošenje bolnih istina. Sram da bude sve one koji se na ovakav način pokušavaji obračunati sa nezavisnim novinarstvom. Iskreno se nadam da država to ima na umu i da će postupiti ispravno u slučaju Lovrekovića. Ovo je jedan veliki dokaz da još uvek dosmanlijski režim ima velikog uticaja, ali doći će i tome uskoro kraj.”
Podsjetimo da je Tomislav Lovreković, novosadski novinar i urednik u više redakcija, što novina, što medijskih portala, saradnik portala IN4S, uhapšen u Podgorici prošle godine od strane policije režima Mila Đukanovića, a nakon sedmodnevnog pritvora deportovan za Srbiju.
Pored novčane kazne od 200 evra, izrečena mu zabrana ulaska u Crnu Goru na pet godina.
„Činjenica da sam tretiran kao da sam sirijski terorista, a ne Srbin koji je zaboravio da se prijavi, pokazuje da privodjenje na ulici nije bilo slučajno i da se iza svega kriju jeftini politički motivi“, izjavio je povodom ovog događaja Lovreković.
Tada je, u svom prepoznatljivom ubojitom satiričnom maniru napisao i odgovor režimskoj „Pobjedi“ pod naslovom: „Pobjeda griješi – Putin me poslao da zaskočim dame iz DPS-a“.
Lovreković je u javnosti poznat kao srpski patriota, a u svojoj poslednjoj akciji namijenjenoj podizanju svijesti o Kosmetu, pješke je prešao put od 700 kilometara – od Novog Sada do Prizrena.
(IN4S.net)

3 Comments
  1. Србољуб komentariše

    Podrška!

  2. Dejan komentariše

    Ovaj Mariniku moze samo od k….. da ubije.

  3. Вукоје komentariše

    Mani ovo, skroz nebitna vijest. Ovaj lovreković je jedan bezvezni tip i pri tome budala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.