Navijači Srbije privedeni u Gelzenkirhenu pušteni na slobodu

0

Sedam navijača fudbalske reprezentacije Srbije, koji su privedeni juče u Gelzenkirhenu zbog tuče sa pristalicama Engleske uoči meča dvije selekcije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, pušteni su na slobodu tokom noći, izjavio je visoki zvaničnik policije u Gelzenkirhenu Peter Bot, prenosi danas AP.

U saopštenju se navodi da je među privedenima bio i jedan navijač engleske reprezentacije, koji je takođe tokom noći pušten na slobodu. Bot je naveo da je jedan navijač primljen u bolnicu sa povredom glave, ali da je na svoju odgovornost napustio bolnici i otišao je da gleda utakmicu.

Zvaničnici njemačke policije su naveli da nema informacija da li je još bilo povrijeđenih navijača. Bot je istakao da je lokalna policija u kontaktu sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) i da je preporučeno da se tim navijačima zabrani pristup predstojećim utakmicama na Evropskom prvenstvu, prenosi Tanjug.

On je saopštio da je incident u Gelzenkirhenu kratko trajao i da su generalno zadovoljni reakcijom bezbjednosnih službi oko meča Srbija – Engleska (0:1), koji je okarakterisan kao utakmica visokog rizika.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.