NATO promoter na Sinjajevini: Abazović brani planinu od saveznika!

0

Da je Crna Gora zemlja čuda pokazuje i primjer lidera URE Dritana Abazovića, jednog od najglasnijih promotera NATO pakta i učlanjenja Crne Gore u taj zločinački savez. Abazović je juče bio na Sinjajevini, da brani tu planinu, od namjere vojske Crne Gore, članice NATO pakta, za koji se i on zalagao. Očigledno, i Abazović misli da je narod kratkog pamćenja i da je sve, ali baš sve, dozvoljeno u borbi za glasove.

Javna je tajna da vojska Crne Gore najavljuje vojne vježbe na Sinjajevini, baš po nalogu NATO-a.

Abazović juče na Sinjajevini

Prisjetimo se samo jedne od izjava Abazovića o ulasku Crne Gore u taj zločinački savez:

“Ulazak u NATO snažan je udarac za Demokratsku partiju socijalista (DPS) i velika podrška budućim političkim promjenama u Crnoj Gori, rekao je lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, 02. maja 2017.

Danas, dvije godine kasnije, sami možete da se uvjerite u taj “udarac” koji je NATO zadao režimu.

Predstavnici vojske mjesecima najavljuju da će Vojska Crne Gore vježbati gađanje na planini koja je u projektu završenom aprila prošle godine – odobrenom od strane Vlade – trebala biti proglašena regionalnim parkom prirode.

Dvije opštine kojima Sinjajevina teritorijalno i običajno pripada, Mojkovac i Kolašin, dale su saglasnost na vladine planove o izgradnji poligona, ali su predstavnici plemena Bjelopavlići najavili da će braniti planinu, pozivajući se na odluku kojom im je još u 19. vijeku crnogorski kralj Nikola dao pravo korišćenje tamošnjih katuna zbog njihove uloge u oslobodilačkim ratovima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.