Nastavnik Mika Aleksić negirao optužbe za silovanja

0

Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom gdje je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi.

Osumnjičeni se tereti, u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje osam krivičnih djela Silovanja iz člana 178 Krivičnog zakona i sedam krivičnih djela Nedozvoljene polne radnje iz na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloljetna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maljoletne i nakon punoljetstva.

Prilikom saslušanja osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja osumnjičenog od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložen je pritvor. Odluka o pritvoru do sada nije dostavljena tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu.

S obzirom na težinu krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična djela izvršena od strane lica koje je uživalo povjerenje cjelokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična djela izvršena i prema maloljetnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već iznijeli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka”, saopštilo je Više javno tužilaštvo Novostima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.