Nastavljeno suđenje u Bijelom Polju: Braća optužena da su rođaka ubili drvenom motkom

0

Sudski vještak medicinske struke, Ivana Nurović decidno je kazala da je smrt kod pokojnog Bojića nastupila usled udarca drvenim štapom ili palicom, pišu dnevne novine Dan.

U bjelopoljskom Višem sudu nastavljeno je suđenje braći Marku i Milenku Bojiću iz Kolašina, koji se terete za ubistvo rođaka Ranka Bojića. Braći Bojić na teret je stavljeno krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu, za koje je predviđena zatvorska kazna od pet do 15 godina.

Ranko Bojić pronađen je mrtav 17. marta oko 6.45 časova pored puta, a, prema optužnici, dan ranije drvenim motkama pretukli su ga Marko i Milenko.

Sudski vještak medicinske struke Ivana Čurović, pojašnjavajući nalaz, decidirano je kazala da je smrt kod pokojnog Bojića nastupila usljed udarca drvenim štapom ili palicom.

“Isključujem mogućnost da su povrede glave usljed kojih je nastupila smrt nastale padom, odnosno kotrljanjem, ili udarcem u stablo šljive. Povrede su nastale direktnim zamahom tvrdim predmetom” kazala je Čurović.

Prethodno je prikazana preko video-zapisa rekonstrukcija događaja, kada je nekoliko svjedoka kazalo da su vidjeli kako Milenko Bojić dva puta drvenom motkom udara pokojnog Ranka.

Takođe, optuženi Milenko je tokom rekonstrukcije pokazao kako je zatekao brata Marka da leži na zemlji, a da je zbog gađanja kamenicama Ranka udario dva puta kako bi se zaštitio. I nakon toga vidio sam da je ustao kazao je Milenko Bojić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.