Nastavljeni razgovori sa budućim ambasadorima na Odboru za međunarodne odnose i iseljenike

0

Razgovori sa budućim ambasadorima se nastavljaju danas na Odboru za međunarodne odnose i iseljenike. Na današnjem dnevnom redu je davanje mišljenja o Branku Bulatoviću koji je kandidat za ambasadora u Kini i Đorđu Raduloviću koji je kandidat za stalnog predstavnika Crne Gore u Stalnoj misiji Crne Gore pri Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i specijalizovanim organizacijama Ujedinjenih nacija (UN), na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Beču.

Bulatović je, na početku svog izlaganja, kazao da je doktor ekonomskih nauka, da je radio kao sekretar kompanije Montex, te da je bio savjetnik ministra ekonomije, kao i pomoćnik ministra poljoprivrede.

„Kao pomoćnik ministra poljoprivrede vodio sam jedan projekat koji je proglašen za najbolji na Zapadnom Balkanu od strane Svjetske banke“, poručio je on i dodao da mu ovo ne bi bilo prvo diplomatsko postavljenje jer je bio predstavnik Organizacije za hranu i poljoprivredu UN.

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Slaven Radunović je kazao da se on, kao član partije koja je predložila Bulatovića sa političke kvote osjeća ponosno, jer dokazuje da i ti kandidati mogu biti jednako kvalifikovani kao karijerni.

Aleksandra Vuković Kuč iz Demokratske partije socijalista (DPS) je Bulatovića pitala kako će izgledati saradnja između Kine i Crne Gore, kao i kako zamišlja predstavljanje Crne Gore u toj državi.

„Da li ćete svojim primjerom i na koji način ćete svojim primjerom učiniti da postavite neku vrstu ideala? Smatrate li da je zaštita državnih interesa i nacionalnih interesa Crne Gore obaveza svakog ambasadora bez obzira na njegovo vjersko, nacionalno i drugo opredjeljenje?“, pitala je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.