Nastavlja se progon Borbe: Urednika Dražena Živkovića saslušavaju po prijavi Demokrata Alekse Bečića!

Nastavlja se progon Borbe: Urednika Dražena Živkovića saslušavaju po prijavi Demokrata Alekse Bečića!

Urednik i vlasnik našeg portala Dražen Živković u srijedu je pozvan na saslušanje u Osnovno tužilaštvo u Podgorici po prijavi Demokrata Alekse Bečića.

Ovo je još jedan pritisak na Borbu i Dražena Živkovića, koji je dva puta hapšen u poslednjih mjesec dana, po nalogu Demokrata i režima.

Očigledno je da DPS i Demokrate nastavljaju teror nad Borbom i Živkovićem.

Podsjetimo, Živković je po prijavi Alekse Bečića uhapšen krajem decembra, a hapšen je prije nedjelju dana od strane tužilaštva i policije.

“Žalosno je, jadno i bijedno to što radi jedna grupa mladih ljudi koji u danima kada vlast juriša na SPC jurišaju sa isto toliko žara na slobodne novinare. Sjutra sam pozvan u tužilaštvo po prijavi Alekse Bečića i njegovih Demokrata. Jasno je da DPS i Demokrate imaju zajednički plan, da mene uhapse i ugase Borbu. Ali, razočaraću mlađanog Bečića i ostale, borba je tek počela, a njima na obraz, to što rade isto što i DPS, proganjaju mene i Borbu, rekao je Živković.

Sve ovo je samo izvršavanje naloga Ambasade SAD-a u Podgorici koja je pozvala na lov novinara i urednika Borbe i IN4S-a.

“Ovo je jedinstven slučaj u svijetu da opozicija traži hapšenje opozicionog novinara, koji je već hapšen i proganjan od strane vlasti”, rekao je on.

Hapšenje Živkovića je naloženo po prijavi Demokrata Alekse Bečića. Tužilaštvo i Bečić u montiranom postupku terete urednika Borbe za navodno krivično djelo falaifikovanje isprave.

Indikativno je da je hapšenje uslijedilo na dan kada Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje protest protiv usvajanja Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se planira otimanje imovine SPC.

Ovo je još jedan vid pritisaka na portal Borbu i na Živkovića koji godinama rade na rasvetljavanju kriminalnih aktivnosti u Crnoj Gori.

(Foto: Pobjeda)

Related posts

3 Comments

  1. Yo

    Ima li Becic obraza?Ima li neko lud u CG da glasa za DPS i Demokrate.Za Mila ne pitam nista jer odavno znamo da nema niti jednu karakternu osobinu.

    7
    1
    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *