Nastavak zastrašivanja srpskog naroda na Kosmetu: Postavili ručnu bombu u dvorište kuće

0

Porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ističući da je riječ o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe.

Kako se navodi u saopštenju, porodica Đuzić se već duže vrijeme nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića početkom prošle godine je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića.

Ističe se da Đuzići, uprkos tome i dalje odolijevaju svim napadima i „istrajni su da ostanu svoj na svome“.

Iz Kancelarije poručuju da je riječ o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM.

„Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbijede bezbjedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe“, naglašava se u saopštenju.

Iz Kancelarije ukazuju na to da je srpski narod na KiM u istoriji preživio i teža iskušenja od „instruisanih provokacija Aljbina Kurtija“ i da će „opstati na svojim vjekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.