Nastavak dobre saradnje Ministarstva javne uprave i ReSPA-e

0

Direktorica ReSPA-e Maja Handjiska-Trendafilova ugostila je danas ministra Marasha Dukaja,  državnog sekretara Naima Đokaja,  generalnu direktoricu za strateško planiranje u javnoj upravi Mariju Hajduković i šeficu kabineta, Milicu Pajović.

Direktorica Handjiska-Trendafilova je istakla plodnu saradnju između ove dvije institucije, posebno u oblasti digitalizacije, pružanja usluga, evropskih integracija i upravljanja kvalitetom -implementacija CAF modela.

Ovogodišnji dinamičan plan rada u oblasti interoperabilnosti, sajber bezbjednosti, upravljanja kvalitetom i klasterima pregovaračkih poglavlja, kao i raznovrsnim programima mobilnosti oblikovani su prema potrebama timova javne administracije regiona. I ove godine ćemo biti na usluzi timovima javne administracije i Vlade Crne Gore na njihovom Evropskom putu, istakla je direktorica Handjiska-Trendafilova.

Ministar Dukaj se zahvalio ReSPA-a timu na dosadašnjoj podršci.

Očekujemo podršku ReSPA-e i ubuduće, ne samo u procesu pristupanja Evropskoj uniji, već i osnaživanju kapaciteta za ispunjavanje obaveza kad Crna Core postane članice Evropske unije” istakao je Dukaj.

Tokom posjete ministar je zajedno sa delegacijom obišao nove prostorije ReSPA-e i  razgovarao sa zaposlenima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.