“Narod pobjeđuje”: Nijedna vlast represijom nije sačuvala fotelje, pa neće ni ova!

0

Krijući se iza paravana mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, poslednjim hapšenjima sveštenstva Mitropolije crnogorsko primorske i represivnim mjerama protiv građana, režim je pokazao očaj i dosegao opasnu zonu izopačenosti i prelaska crvene linije.

Građanska lista „Narod pobjeđuje“ najoštrije osuđuje jučerašnje postupanje službenika tivatskog Odjeljenja bezbjednosti koji su bez valjanog pravnog razloga priveli, i službenike kotorskog Odjeljenja bezbjednosti koji su takođe bez ikakvog pravnog opravdanja preko 6 sati ispitivali sveštenika Miajla Backovića. Nervozni zbog brojnosti učesnika koji su protestnom vožnjom automobila od Tivta do Budve na miran način iskazali svoj stav o antiustavnom i antidemokratskom bezakonu, pritom se pridržavajući svih preporučenih mjera famoznog NKT, naredbodavci na čelu MUP-a, očigledno su se odlučili za represiju i zastrašivanje građana kako bi „benzinom gasili požar“.

Sramni način hapšenja vladike Joanikija i sedam sveštenika u Nikšiću, kao i događaji u Risnu unose zebnju i dodatno uznemiruju i onako već uznemirene građane.

I to sve sprovode provjereni naredbodavci iz vrha MUP-a i Tužilaštva u v.d. stanju koji postižu redom dogovore sa osumnjičenima dok se vođe kriminalnih klanova brane sa slobode.

Mi u listi „Narod pobjeđuje“ nemamo nikakvu sumnju da režim Mila Đukanovića zdravlje stanovnika zanima taman toliko koliko ih zanimaju pošteni izbori. Više je nego jasno da je njima pandemija od početka njenog izbijanja, bez proglašenog vanrednog stanja bila samo izgovor za konačni obračun sa kanonskom Pravoslavnom crkvom i otimanjem njene imovine. Sve što su mogli bezočno su koristili kako bi popravili litijama poljuljani rejting, i uz pomoć oprobanih metoda političke korupcije i ucjena građana, a na krilima mjera Nacionalnog koordinacionog tijela prigrabili još četiri godine vlasti.

Pozivamo vlast u Crnoj Gori da neizostavno prekine sa potezima koje Crnu Goru nepovratno vode u nestabilnost i autokratiju, dok ne bude kasno. Nijedna vlast represijom nije sačuvala fotelje, pa neće ni ova. Istorija je stroga učiteljica, a pomrčina je najcrnja prije svitanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.