“Narod pobjeđuje”: Mogu izbori u Tivtu, a ne može služba u crkvi

0

Da je odnarođeni režim u „slobodnom padu“, da ne bira sredstva da po svaku cijenu očuva vlast, da je sklon aparthejdu i segregaciji usred vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, da je spreman da žrtvuje zdravlje i živote ljudi – pokazuju najnoviji događaji u Tivtu., saopšteno je iz grupe “Narod pobjeđuje”.

Na osnovu zahtjeva predsjednika grupe birača „Arsenal za Tivat“, i kandidata za odbornika koalicije „Narod pobjeđuje“, Budimira Cupare, priznala je danas i tivatska Opštinska izborna komisija da nema uslova za žrijebanje za predsjednike biračkih odbora.

Međutim, OIK se 18. marta, prilikom žrijebanja rasporeda izbornih lista na biračkom listiću direktno bila oglušila o Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa broj 8-501/20-129/167 od 13.03.2020. godine koju je donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, i u zatvorenom prostoru od oko 80 m2 bila je okupila oko 14 osoba – članova OIK, predstavnika političkih subjekata i medija.

Sa druge strane zaliva, u Kotoru, pripadnici OB Kotor sinoć su ekspresno reagujući po prijavi prijatelja režima, u kasnim večernjim satima na informativni razgovor priveli sveštenike, kotorske parohe Momčila i Nemanju Krivokapića. Razlog je bio održavanje molebana na kome se vjerni narod molio protiv pošasti korona virusa. Manje od 20 pravoslavnih vjernika tom prilikom se molilo u crkvi Svetog Nikole koja ima oko 350 metara kvadratnih. Da bi nekako opravdali ovaj prezira vrijedan čin, iz MUP-a su danas slavodobitno tvitnuli „da će spriječiti sva okupljanja građana, kao i ona u organizaciji sveštenih lica“.

Dakle, policiji nije na pamet palo da na informativni razgovor privede predsjednicu OIK, Mariju Sijerković koja je u 80 kvadrata prostorije OIK Tivat 18.marta okupila oko 14 osoba radi žrijebanja rasporeda izbornih lista na biračkom listiću, dok je molitva manje od 20 vjernika u prostoru od 350 kvadrata bila razlog za ekspresno policijsko saslušavanje.

Ako se tome doda činjenica da glasači iz brojnih tivatskih naselja proteklih dana masovno dobijaju pozive da se jave u prostorije MUP radi preciziranja podataka o adresi stanovanja, jasna je morbidna namjera režima: s jedne strane, kampanjom da se „ostane doma“, pod paravanom brige o zdravlju nacije, stvoriti atmosferu straha i zabraniti kretanje ljudi, a, s druge strane, u uslovima vanrednog stanja nastaviti s izbornim procesom i organizovati izbore.
Jasno je da će svojim ustaljenim metodama – ucjenama, pritiskom i kupovinom glasova pokušati da izvedu svoje glasače i nekako održe vlast, a da opozicione glasače istovremeno drže u izolaciji i karantinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.