“Narod pobjeđuje”: DPS i dalje kalkuliše da li održati ili odložiti lokalne izbore u Tivtu

0

Do koje mjere je totalitarni i kleptokratski režim izgubio osjećaj za stvarnost, pokazuje i njihova namjera da i u ovoj vanrednoj situaciji koja prijeti potpunim ekonomskim i socijalnim kolapsom u državi – i dalje kalkulišu da li održati ili odložiti lokalne izbore u Tivtu. To je sasvim jasno nakon saopštenja iz kabineta predsjednika Crne Gore, iz koga se da zaključiti da bi oni odluku najrađe prolongirali sve do 5. aprila, dok ne budu načisto što je za DPS bolje – održati izbore, ili ih odložiti u minut do dvanaest, saopšeno je danas iz izborne liste “Narod pobjeđuje”.

Ta izborna lista stoga je zatražila od Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti da se “hitno i nedvosmisleno odredi prema pitanju održavanja lokalnih izbora u Tivtu”, s obzirom na posljednje mjere koje je ovo tijelo donijelo u vezi s okupljanjem lica u zatvorenom prostoru.

“Do sada propisane mjere već su u koliziji sa procedurama predviđenim na biračkim mjestima, a ova krizna situacija neće nestati do kraja marta, već će, očigledno, trajati barem nekolika mjeseca. Stoga, odluka o održavanju ili, pak, odlaganju izbora – mora biti donijeta u sljedeća 24 sata. Nezavisno od uvođenja ili neuvođenja vanrednog stanja”, zakljućuje se u saopštenju liste “Narod pobjeđuje”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.