Narod gladuje, šef države se bahati: Đukanović naručio još dva skupocjena “mercedesa”

0

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prije dvije nedjelje naručio je dva skupocjena “mercedes” automobila, preko kompanije “Ljetopis automotiv”. Od njega je, kako tvrdi naš izvor, Đukanović tražio nabavku automobila, koji treba da budu plaćeni u kešu. Đukanović već u svom posjedu ima blindirani “mercedes-majbah”, a nije poznato da li su i ova dva naručena automobila iz te serije.
Iz firme “Ljetopis automotiv” kažu da nijesu dužni da saopštavaju podatke o licima koja kod njih kupuju automobile.
-Mi takve informacije ne dajemo. Država je transparentna i ona treba da vam da podatke o tome. To je poslovna tajna. Sve i da smo to uradili, a nismo prodali, evo informacije, ne možete nas zvati za te stvari. Bilo da sarađujemo s Vladom Crne Gore ili s privatnim licima, to je strogo poslovna tajna, kazali su iz kompanije “Ljetopis automotiv”.
Međutim, oni ne demantuju da je Đukanović naručio automobile, već tvrde da ih nijesu prodali, što potvrđuje našu informaciju, da je predsjednik Crne Gore naručio dva “mercedesa”, koja će biti plaćena kad stignu u Crnu Goru.
Ova marka automobila nije omiljena samo novoizabranom predsjedniku, već i njegovom stranačkom kolegi i premijeru Dušku Markoviću. I Đukanović i Marković su u posjedu skupocjenih “mercede-majbaha”.Za vozilo Markovića su dodijeljene civilne tablice PG HM 542, koje su ranije korišćene na jednom mercedesu iz pratnje. Vozilo “mercedes-majbah” koje koristi Đukanović, ima registarske oznake PG HM 826.
Samo tokom prošle godine, za kupovinu automobila i održavanje voznog parka, Vlada je izdvojila oko četiri miliona evra. Poražavajuća činjenica je da je u prošloj godini za dječije dodatke isplaćeno tri i po miliona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.