Naprednjacima podrška više od polovine birača, SzS i SPS skoro izjednačeni

0

Srpska napredna stranka (SNS), uprkos padu rejtinga, i dalje bi imala iznad 50 odsto glasova na izborima ukoliko bi bili održani u nedelju, Savez za Srbiju (SzS) imao bi 10,6 odsto, a Socijalistička partija Srbije (SPS) 9,7 odsto glasova, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja agencije Faktor plus, piše list Blic u izdanju od četvrtka.

Velimir Pejić iz Faktora plus rekao je za Blic da mu je prvi utisak pad SNS-a, kao i da to pripisuje “otvorenom i emotivnom” govoru predsjednika te stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sjednici na Kosovu.

– Iskrenost se za sada ovako odrazila na ispitanike, što ne znači da tih nekoliko procenata ne može da se vrati – ocijenio je Pejić.

Istovremeno skok radikala Pejić objašnjava aktuelizovanjem teme Kosova.

Pejić je kazao i da se SzS stabilizovao kao najozbiljnija opozicija i da je podrška tom savezu ista kao i prethodni mjesec.

Ni Pokret slobodnih građana ne bilježi promjene u rejtingu, oni su stabilni oko cenzusa, dok se Šapićev SPAS i DS nalaze na 6,7 odsto, iako su se pojavili kao koalicija tek prošlog mjeseca, primjećuje Pejić.

Istraživanje je pokazalo da bi, da se izbori održavaju ovog vikenda, na njih bi izašlo 47 odsto građana, 33 odsto ne bi, a 20 odsto ne zna ili nema stav.

U istraživanju je učestvovalo 1.200 ispitanika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.