Napadom na Beograd hoće da sakriju antisrpsku politiku: I nova vlast u Crnoj Gori krenula u hajku na Srbiju i Vučića, po matrici DPS-a koji sada brani premijera Krivokapića!

36

piše: Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV PRVA i osnivač portala BORBA

Čitajući izjave predstavnika crnogorske vlasti poslednjih dana ne možete a da se ne otmete utisku da smo i dalje u 1997. ili 1998. godini, kada je u pitanju retorika prema Srbiji i državnom vrhu te države. Akteri napada u malo izmijenjenom sastavu, a platforma za napade ista kao i sa kraja devedesetih.

Tabloid Vijesti koji je napravljen novcem DPS-a i danas, kao i prije nešto više od dvije decenije, glavna je medijska uzdanica za napad na Srbiju. Pomagači i logistika u Srbiji isti oni kao s kraja devedesetih. Napadači i izvođači radova iz Crne Gore u malo izmijenjenom sastavu, DPS se povukao na drugu liniju medijskog fronta, a na prvu liniju je ostavio trio fantastiko Krivokapića (ne Ranka), Bečića i Abazovića, koji već danima preko čuvenog DPS tabloida jurišaju na Beograd. Naravno, pisci scenarija sjede u zapadnim Ambasadama kao i krajem devedesetih. A Đilas i Šolak štancaju saopštenja i objave napadača u svojim “demokratskim” medijima.

Već viđen recept i scenario kada je u pitanju napad na Srbiju, a retorika copy-paste one sa kraja devedesetih. Jasno da ovi napadi, kao i oni s kraja devedesetih, imaju za cilj rušenje vlasti u Beogradu i postavljanje marioneta kao 2000. godine. Ko to ne vidi, slijep je kod očiju.

Zato je Milo sada u prvi plan pustio trio fantastiko da napada Srbiju i državno rukovodstvo i zadovoljno trlja ruke što mu oni odrađuju posao.

Da nije ozbiljno, bilo bi smiješno. Parlament Crne Gore je usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenicu kojom se crta meta Srbiji i Republici Srpskoj, i umjesto da nakon toga zaćute pred tom sramnom činjenicom, predstavnici vlasti u Podgorici nastavljaju sa napadima na Srbiju. Gle čuda, čude se oni koji su glasali za pomenutu Rezoluciju što ih kritikuju i napadaju mediji i predstavnici vlasti u Beogradu. Čude se oni koji su priznali lažnu državu Kosovo što ih kritikuju zbog miješanja u unutrašnje stvari Srbije. Isčuđavaju se oni koji su protjerali srpskog ambasadora iz Podgorice zbog izjave o Mojkovačkoj bici, što Srbija ne ćuti na takve i slične provokacije Podgorice.

Interesantno kako premijeru Zdravku Krivokapiću nijesu smetali ti isti mediji iz Srbije kada su mu davalu podršku u kampanji u avgustu prošle godine. Kako to da su mu tad bili dobri, a sad kad je on naslijedio spoljnu politiku DPS-a, odustao od prigrama liste koju je predvodio na izborima, kada ga ti mediji kritikuju zbog toga, onda mu više nijesu dobri.

Umjesto napada na Srbiju, kako je to radio DPS i Milo krajem devedesetih, ovdašnja vlast bi trebala da se zapita zašto je ponovo kao i prethodni režim zabola prst u oko Srbiji.

Priznanje lažne države Kosovo je direktno miješanje u unutrašnje stvari Srbije. Protjerivanje srpskog ambasadora ide na čast onima koji su tu odluku dobijeli i onima koji je slijepo slijede. O Rezoluciji o Srebrenici iluzorno je trošiti riječi jer takav dokument nije donijela ni jedna BiH, a jeste Crna Gora, pa je pozadina potpuno jasna.

I zar nije licemjerno da odluke protiv Srbije donose i da se direktno miješaju u unutrašnje stvari oni koji su zahvaljujući i srpskim glasovima sjeli u fotelje. Nijesu Srbi u avgustu prošle godine dali glasove da ih njihovi predstavnici brukaju i izdaju. Nijesu Srbi dali glasove da ih njihovi predstavnici onda preveslaju i odu na drugu stranu. Nijesu Srbi dali glasove Krivokapiću da on nastavi politiku Mila Đukanovića. Nijesu Srbi glasali da ministar spoljnih poslova koji je sjeo u tu fotelju zahvaljujući i srpskim glasovima da podrži odluku o protjerivanju srpskog ambasadora.

Nije problem u Srbiji i Vučiću. Problem je što su neki izdali narodnu volju od 30. avgusta pa svoju izdaju žele da prikriju tako što dižu hajku na Srbiju. Problem je što neki svoju izdaju kriju tako što napadaju Srbiju da se njihova izdaja ne primijeti i prođe neopaženo. Smiješno zvuče floskule predstavnika nove vlasti da neće dozvoliti miješanje stranog faktora u Crnu Goru (aludirajući na Srbiju) a dozvoljavaju da njima upravljaju predstavnici stranih Ambasada.

Zato, gospodo koja ovih dana napadate Srbiju, povucite priznanje lažne države Kosovo i vratite srpskog ambasadora u Podgoricu. Ako se u Vašu politiku ne miješaju Ambasade to ćete lako uraditi. A ako ne uradite to, onda je jasno po čijem nalogu jurišate na Srbiju i na taj način ćete priznati čije ste marionete. I još jasnije da napadima na Srbiju želite da sakrijete antisrpske odluke koje ste donijeli.

Kad povučete priznanje lažne države Kosovo i vratite srpskog ambasadora u Podgoricu Vladimira Božovića, onda imate pravo da kritikujete Srbiju, do tad, bićete samo naslednici antisrpske politike Mila Đukanovića, blijeda kopija DPS-a i opravdana meta i Srba na osnovu čijih glasova ste tu gdje jeste.

Povicima da je neko navodno Vučićeva marioneta nećete sakriti istinu da ste Vi marionete stranih Ambasada.

I nijesu Vam neprijatelji oni koji Vam u lice kažu istinu, kao što Vam nijesu prijatelji oni čije naloge sprovodite. Okanite se Srbije i okanite se savjetnika iz Ambasada i onda će svima nama biti bolje!

36 Comments
 1. alf komentariše

  Sve to ide iz koncerna Vijesti ili nek neko objasni ljudima u Srbiji od Djilasa i Solaha koji su izgleda glavni organizatori svega.

  1. Los Angeles Vasojevici komentariše

   Krivokapic i Becic su izdali Srbe u Crnoj Gori koji su ih diveli na vlast! Platice za ovo na prvim izborima,sve Srbe su okrenuli protiv sebe..

  2. Ksilofon komentariše

   Kakav patetičan tekst.

   Srbija ispada isto što i diktator Vučić.

 2. Endzi komentariše

  Zdravko Aljeksa i Dritko nam vode drzave, tri lokal patriote. Pih. Bravo Zile

 3. Angry komentariše

  Vijesti su tu vodic sa ambasadama….ovi ih samo slusaju. Dolje vlada ovakva

 4. Bijeli komentariše

  Srbija nije šaka pirinča da je svaka svraka pozoblje.

  1. Bijeli komentariše

   Neka ste ovo uradili sa komentarom. Slazem se. Siguran sam da volim Srbiju bar koliko i Vi. Volim i svoj srspki narod,
   ali kad u prve linije „odbrane “ tog naroda stanu ovakvi kupljeni tekstovi i ljudi, to nije dobro.
   To je put u njegovu propast.
   Ovo je stav glavnog i odgovornog urednika jednog TV i online portala.
   I sta je rekao. Sprema se podmukli napad na Vucica, a isti Vucic ima 10 poslanika i potpresjednika Kosovo * vlade,Djurica u vreci iznose iz Mitrovice i bez dozvole Kurtija niko nos pomoliti ne moze.

 5. Zvezdica komentariše

  Za sve im je Vucic kriv i Srbija, a to sto su oni nesposobni nikom nista. Vrati mandat srbima prevarantu

  1. LipaLipa komentariše

   … Zvezdice, … vidim da si vuckof fan, jako gresis ako to besplatno radis, ostali to dobro naplacuju, svi pa pisac ovog smeca, … ima nekoliko nedelja imamo horski napd „srbpske“ politike na Vladu CG, posebno premiere, Becica, … kao „razlog“ iskoristena deklaracija (Srbija usvola tri, spremna i cetvrta) TU, i sve sto im na „um“ pane, … lici to na ono Borino, peva kurta peva murta, ili: mala maja i marjana, anci, brzi i dajana, keba, kemis, rodja (Vulin), jami (Dacic), svi zaedno u galami i naravno DZej (vucic) ! … „prepoznao“ sam neke ostali ce prepoznati sami, mada sve je to „isto“, kurta ili murta, … za sve postoi rzalog, za ovo „horsko pevanje“ razlog danasnja skupstina, … izvjestaj vucka o pregovorima / priznanju KiM, moguce, utvdjivanje roka, podpisivanja, valjda kurti (kurta) i Vucic (murta), … se ostalo sto bih mogao komentaristi, naravno sve suprotno od „urednika“ nebitno, … to je „maglica“ i magle, koje treba da sakriju ovu prevaru Vucica, laznog Vozda, … aj’ zdravo, …

 6. Komunista komentariše

  Milo=Zdravko

 7. Q komentariše

  Nema vise ni trunke sumnje i razloga da je ovo bivsa vlast od cetvrtka u 17 casova sluzbeno.Nadam se da DF ima sve pripremljeno za brzu reakciju a ne sad da odugovlaci tri mjeseca sa sastavljanjem vlade,pokazite da vredite radite u interesu naroda i nagrada ce stici i DF i izdajice svakoga po zasluzi.Mandica za premijera!

 8. Sveto komentariše

  Srpski narod ovo nije zasluzio….Zivkovicu kao borac za srpstvo znas sto ti je cinjeti

 9. Crveni mundir komentariše

  Ovako je Milo napadao Srbiju 1998. Da bi doveo pajtose iz DOS-a na vlast. Sad Zdravko hoce da dovede Djilasa.

 10. Milos21 komentariše

  Nadam se samo da je ova Vlada od sjutra bivsa.

 11. Nikola komentariše

  Svaka cast Zivkovicu,od tebe se i ocekuju ovako temeljne analize ..

 12. Ana komentariše

  Vratite srbima njihobo izdajnici

 13. Dusan komentariše

  E moj Zile moramo se ovog zla spasavat

 14. Goran komentariše

  Ovaj zdravko je zasluzio da se protjera odavde. Pijana izdajica

 15. Kontra Revolucija komentariše

  Pa zar ne vidite veliki plan !.
  Nisu ambasade i zapad uopšte pustili Djukanovica niz vodu !.
  Jos uvek je on njima potreban za izdaju svog roda i saterivanje Srbije !.
  Vole oni slugeizdajnike, pogotovo one ljigave što su na sve spremni kao Djukanovic !.
  Krivokapic i Becic su samo zadnja ulazna vrata za povratak Djukanovica !.
  Demokrate i Krivokapic pripremaju samo teren za koalicije DP/Demokrate !.
  Pocinje drugi deo perfidnog plana !!!.

  1. LipaLipa komentariše

   … Contra, … naravno da posti plan, on se sprovodi u Srbiji, glavni izvodjac Vucic, … ja to, duhovito nego kako, vidio obako: …ima nekoliko nedelja imamo horski napad “srbpske” politike na Vladu CG, posebno premiera, Becica, … kao “razlog” iskoristena deklaracija (Srbija usvoila tri, spremna i cetvrta) TU, i sve sto im na “um” pane, … lici to na ono Borino, peva kurta peva murta, ili: mala maja i marjana, anci, brzi i dajana, keba, kemis, rodja (Vulin), jami (Dacic), svi zaedno u galami i naravno DZej (vucic) ! … “prepoznao” sam neke ostali ce prepoznati sami, mada, sve je to “isto”, kurta ili murta, … za sve postoi razalog, za ovo “horsko pevanje” razlog danasnja skupstina, … izvjestaj vucka o pregovorima / priznanju KiM, moguce, utvdjivanje roka, podpisivanja, valjda Kurti (kurta) i Vucic (murta), … se ostalo sto bih mogao komentaristi, naravno, sve suprotno od “urednika” nebitno, … to su “maglice” i magle, koje treba da sakriju ovu prevaru Vucica, laznog Vozda, … aj’ zdravo, …

 16. Jovan komentariše

  Sto da se radi sa ovoliko izdajnika. Moji DF-ovci svako vam je noz u ledja zabo. Drzite se vi ne primajte vise pridoslice

 17. Kontra Revolucija komentariše

  DPS/Demokrate !!!.

 18. Krivismrad komentariše

  Krivokapic je poslusnik Vijesti, Demokrata, dps i ambasada. Izdajnici

 19. Klempo komentariše

  Savrsen tekst. Gospodine Zivkovicu, idealni ste da budete politicki analiticar. Zadovoljstvo je citati ove vase analize

 20. Lazar komentariše

  Dok se ovi botovi Krivog ne ukljuce dosadasnji komentari govore koliko nema podrsku ona olos

 21. Matija komentariše

  Uzas sto rade ove budaletine, moji Srbi mi smo krivi sto smo ove izdajnike doveli

 22. RANKO komentariše

  I da nema Vučića našao bi drugi krivac iz Srbije. Da Srbija slabi i da je slaba ne bi nje onda napadali. Isto je i sa DF om , da je bilo koja Srpska opcija takve snage ona bi bila krivac za sve. Ko hoće iskreno lako je izvući zaključak ali se hajci protiv Srpske opcije u CG pridružiše i bivši ministar Šoć i vajni novinar Rosandić…

 23. Sibirski komentariše

  Vlada napravljena prema izbornim rezultatima ili novi izbori!
  Od DF-a narod očekuje da konačno jednom podvuče crtu i više ne pristaje na bilo kakve ucjene!

  SRBI ZA SRBE!

  Samo FRONT OSLOBAĐA!❤️💙🤍

 24. […] napada u malo izmenjenom sastavu, a platforma za napade ista kao i sa kraja devedesetih”, piše u autorskom tekstu Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV Prva i osnivač portala […]

 25. Горан К. Нови Сад komentariše

  Ovo je paradoks na kub.
  Borite se protiv Đukanovića a podržavate Vučića koji je 10x gori od Đukanovića. Vi da ovim radite lobotomiju sopstvenom narodu i u nekoj višoj svesti i Božanskoj pravdi ne može vam biti ništa dobrog.

 26. Mikan komentariše

  Krivokapić se okrenuo protiv SPC i od Srbije i zato i puca po šavovima.

 27. Ljubo komentariše

  Dosta vise s tim izdajnikom vucicem,kome jos to nije jasno taj je njegov placenik.

 28. Putin komentariše

  A neces Vuckurcicu, ja ti jemac ! Ni ti, ni ovi tvoji brabonjci, poput Drazena i vojvode !!!

 29. Marija komentariše

  Bratski narod Crne gore je zaboravio sta su sve Srbi ucinili za njih.

 30. Ilija komentariše

  A sta je tu cudno? Svi smo bili svedoci kako je pricao Milo dok nije seo u fotelju isto to se sada desava sa velikim SRBINOM Becicem , ali i Krivokapicem. Jadno je samo sto su iskoristili narod, crkvu i naseg mitropolita, ali neko to od gore vidi sve.

 31. Rajka komentariše

  Sadašnja vlast u Crnoj Gori je gora od one DPSa MIla Đukanovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.