Napadnut centar Mosada na sjeveru Iraka

0

Centar za obavještajne i specijalne operacije u sjevernom Iraku, koji navodno pripada izraelskoj obavještajnoj službi Mosad, napala je u utorak “neidektifikovana grupa”, izvjestili su poluzvanični i zvanični iranski mediji, ali to zasad nijedan zvaničnik nije potvrdio.

Prijavljeno je i da je bilo žrtava u navodnom napadu, rekao je irački izvor iranskim medijima, koji tvrde da će prikazati uskoro više detalja, uključujući i video snimak, javio je Jerusalim post.

Iranski mediji u izvještaju tvrde da su žrtve “izraelske snage”, ali je nejasno da li se to odnosi na izraelske državljane ili strance koji rade sa Izraelom, dodaje se u tekstu, prenosi Tanjug.

Izvještaj o incidentu je objavila i polu-zvanična iranska agencija Fars, navodeći da su irački mediji i izvori upozorili i ranije o aktivistima izraelskih elemenata u kurdskoj oblasti u Iraku.

Izvještaj nisu potvrdili zvanični izvori, ali su ga objavili polu-zvanična agencija Fars i Al-Alam njuz, koju posjeduje iranska državna medijska korporacija, kao i Pres TV, novinska mreža na engleskom koju vodi iranska vlada.

Prvobitni izvještaj je došao od novinskog izvora pod nazivom “Sabrin” na društvenoj mreži Telegram, a citiran je “bezbjednosni izvor”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.