Naomi Osaka osvojila US Open!

0

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je US open pobjedom nad Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom u tri odigrana seta. Osaka je došla do pobjede poslije preokreta za koji joj je trebalo sat vremena i 53 minuta – 1:6, 6:3, 6:3.

Azarenka je u prvom setu dobila 16 od 17 poena na svoj servis i činilo se da je Japanku udario voz. I dva prva gema drugog seta pripala su Beloruskinji i izgledalo je kao će se trajanje finala mjeriti u minutima.

A onda, potpuno neočekivan povratak Osake. Gubila je sa 0:2 i 15:30 i onda osvojila 10 od narednih 12 gemova! Svaku liniju je pogađala, kao da je na teren izašla sasvim druga teniserka.

Nedugo zatim, na semaforu je pisalo 1:6, 6:3, 4:1. Imala je Osaka i tri brejk lopte… A onda novi problemi. Azarenka je iz sebe izvukla posljednje atome snage, prišla na 3:4, imala i vođstvo od 30:15 na svoj servis, da bi tu ostala bez daha. Osaka uzima poslednja dva gema i sa svoje 22 godine stiže do treće grend slem titule.

Pored bodova, prestiža i titule Osaka je trijumfom na USO dobila i ček na 3.000.000 dolara (22 odsto manje nego što je inkasirala pobjednica prošle sezone).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.