Nakon sastanka lidera regiona:Srbija sve bliža EU

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na Andrićevom Vencu sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihaijuom Tudoseuom.
– Srbija je počastvovana što je mogla da bude domaćin trojici premijera i njihovim delegacijama. Našim gostima sam rekao da postoji samo jedna stvar kojom možete da uvredite, a to je da im kažete da nisu bili dobri domaćini i gostoljubivi. Nadam se da smo ispunili očekivanja u ova dva dana – rekao je Vučić.
Kako je naveo, Srbija ima povećanje trgovinske razmene sa svima njima, da se ona kreće od 6,1 do 20 odsto, i da se nada da će ona sledeće godine dostići tri milijarde evra.
– Dugo smo razgovarali i sinoć i jutros kako da Srbiju približimo malo brže Evropskoj uniji. To je za Srbiju, ali i za ceo region veoma važno. Govorili smo i o zajedničkim projektima – naveo je Vučić.
On je naveo i da Srbija sa svim ovim zemljama ima istinski dobre i prijateljske odnose. Takođe, osvrnuo se i na izložbu u holu Predsedništva Srbije gde se može pročitati izveštaj Čeodmira Mijatovića upućen Milutinu Garašaninu, u kojem se nalaze reči britanskog premijera Gledstona koji je govorio oko svih pritisaka koji psotoje na Balkanu, i koji je podvukao važanost srdačnih odnosa ove četiri zemlje.
– Balkan je mesto sa puno istorije, sukoba i krvoprolića, ali mi danas razgovaramo o tome kako da unapredimo Balkan kako bi ljudi bolje živeli. Mi smo neodvojivi deo evropske ideje. Ja sam optimista da će sve zemlje u okruženju postati deo EU – rekao je premijer Bugarske Bojko Borisov.
(blic.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.