Nakon pisanja Borbe: Smanjena plata Verici Maraš na 3.000 evra!

0

Odbor direktora Plantaža donio je odluku da smanji zaradu Verici Maraš za 2020. godinu sa osam na četiri prosječne mjesečne zarade u kompaniji. To znači da će ona sada primati 3.000 eura.

Borba je prva objavila kolika su mjesečna primanja Verice Maraš.

Ova odluka donijeta je na sjednici Odbora direktora kompanije “13. Jul Plantaže”, kojom je predsjedavao Veselin Vukotić, predsjednik Odbora direktora.

“Zbog ekonomske krize koju je izazvala pandemija Covid-19 i očekivanih rezultata u ovoj godini, Odbor direktora je donio odluku o smanjenju zarade Izvršne direktorice za 2020. godinu sa osam na četiri prosječne mjesečne zarade u kompaniji”, saopšteno je iz Plantaža.

Oni su saopštili da predsjednik Odbora direktora prima nadoknadu u visini jedne prosječne plate u kompaniji, a članovi Odbora primaju nadoknadu u visini 70 odsto jedne prosječne zarade u kompaniji.

“Shodno Zakonu, u prošloj godini predsjednik Odbora je prosječno mjesečno primao 728 eura, članovi Odbora 528 eura”, ističu iz kompanije.

Iz Plantaža je takođe saopšteno da će i oni biti pogođeni krizom.

“Kompaniju očekuju ogromne i realne teškoće u kompanijskom poslovanju, koje su u ravni izraza ekonomskog pakla, a to posebno ako se imaju najavljeni krizni trendovi svjetske ekonomije koji se upoređuju sa onom iz 1929. godine”, navode iz Plantaža.

Odbor je preporučio menadžmentu da posebnu pažnju poklanja kako očuvanju postojećih, tako i nalaženju novih tržišta, jer će kriza, zavisno od dužine, ozbiljno uticati na smanjenje prihoda.

“Posebno je istaknuta potreba da se ubrzano nastave pregovori sa poslovnim partnerima iz Kine i nastoji ostvariti dogovor koji je postignut prije pandemije u Kini oko prodaje proizvoda kompanije u iznosu od 2 do 3 miliona eura. Sadašnji pregovori idu teško – ali moramo biti uporni. Takođe je potrebno raditi na započetim aktivnostima otvaranja tržišta Rusije, koje je iz poznatih političkih razloga u posljednje vrijeme zatvoreno za proizvode iz Crne Gore, a s obzirom na ranije očekivani godišnjih prihod od 3 do 4 miliona eura, ozbiljno ugrozilo poslovanje kompanije”, navode iz Plantaža.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.