Nakon fijaska u Evropi sad: Milatovića pod skute uzele Prva i Druga familija, Jakov kreće u obračun sa svima koji su ga glasali!

0

Piše: Predrag Petrović, politički analitičar

Politički štreber Jakov Milatović je sujetan i opsjednut svojom ličnošću, a što je dobilo neslućene razmjere poslije neuspjeha prilikom unutrastranačkog sukoba u PES-u.

Na Jakovu Milatoviću se najbolje pokazalo da je sujeta “otrov za dušu” , ali on ne uspijeva da se oslobodi ove pošasti.

Tu njegovu slabost ovih dana vješto koriste Prva i Druga familija koji ga toliko zloupotrebljavaju da ako nastave ovim intezitetom ubrzo će postati njihov portparol i glasnogovornik.

Šolakov potrčko Željko Ivanović sa svojim tabloidom Vijesti, poznat po tome što je od svog osnivanja mnogo puta politički mijenjao strane, kako mu je odgovaralo, u punom je naletu  da politički iskoristi Jakova Milatovića.

Uspio je Željko Ivanović da formira Pozitivnu CG i da od Darka Pajovića, poslije jednokratne upotrebe, od diplomiranog biologa-embriologa ostane samo politički embrion—mućak, a od ekonomiste Jakova Milatovića ostali bi samo ,, dugmići”.

Razumljivo je ponovno spajanje Prve i Druge familije i njihova zajednička koordinirana akcija rušenja  parlamentarne većine, ali pristanak Jakova Milatovića da se stavi na čelu političkih gubitnika je iznenađenje i za njegove najbliže saradnike, pa zato i ne čude sve učestalije ostavke njegovih savjetnika iz kabineta.

Na političkoj sceni je nesvakidašnji primjer da je Jakov Milatović krenuo u obračun protiv 222.567 građana Crne Gore koji su ga doveli na mjesto predsjednika, pri tome služeći onima koji su ga do juče ismijavali i nazivali slučajnim predsjednikom.

Otužno je ovih dana bilo gledati tu nedostojnu borbu Jakova Milatovića kako plačnim glasom traži od “hrvatskih prijatelja” da sankcionišu parlamentarnu većinu i Vladu CG, jer su se drznuli da usvoje Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mathauzen, saglasivši se pritom sa Plenkovićem da Hrvatska kao članica EU i NATO ima na raspolaganju sve mehanizme za sankcije.

Poslije ,,uhvaćenog” prvoga autobusa za Zagreb predsjednik Države se zatim uputio avionom za Brisel da ubijedi predsjednika Evropskog savjeta Šarl Mišel da je odložio posjetu Crnoj Gori zbog Rezolucije o Jasenovcu.

,,Slučajni predsjednik” je izjavio da je tri sata razgovarao sa  Šarl Mišelom ali iz izjave predsjednika Evropskog savjeta niko nije čuo da je posjeta CG odložena zbog Rezolucije o Jasenovcu, naravno Milatović je ostao pri stavu da i dalje nema dilemu da je to bio razlog odlaganja.

Odlazak za Zagreb i Brisel su bili na fonu interesa vlasnika koncerna Vijesti i bivšeg režima, a protiv većinske volje građana CG i Svetih srpskih jasenovačkih novomučenika.

U konačnom da li Jakov Milatović uopšte barata političkom logikom, jer hipotetički i da uspije da sruši parlamentarnu večinu i 44.Vladu, on bi morao praviti postizbornu koaliciju sa DPS-om i njegovim satelitima, koji bi ga po završenom zadatku odbacili kao Pozitivnu CG i njihovog lidera.

Razlika je jedino što bi bivši režimu imao olakšavajuću okolnost u slučaju ,,slučajnog predsjednika” jer mu ne bi morali tražiti ambasadorsko mjesto, kao za Darka Pajovića, već bi ga ostavili na mjesto predsjednika CG da im služi do kraja mandata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.