Nakon 12 godina Zanatska komora Crne Gore dobila prostor za rad

0

JU Zanatska komora Crne Gore je nakon 12 godina od postojanja dobila prostor za rad.

Tim povodom ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović i menadžment Zanatske komore Crne Gore sastali su se i razgovarali o akivnostima koje Ministarstvo kao resor, preduzima u cilju unapređenja zanatske djelatnosti u Crnoj Gori, kao i o izazovima i problemima sa kojima se zanatlije susreću u svom poslovanju.

„Ministar je izrazio spremnost da doprinese daljem unapređenju ove veoma važne djelatnosti za privredu Crne Gore i podsjetio da je u cilju unapređenja uslova za poslovanje zanatlija, Ministarstvo pokrenulo aktivnosti za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu. Početkom rada Zanatske komore Crne Gore i donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu stvoriće se povoljniji ambijent za poslovanje zanatlija i razvoj zanatske djelatnosti u Crnoj Gori“, navode u saopštenju.

Ministartvo ekonomskog razvoja i turizma je u sklopu projekta „Komplementarna mjera COVID-Podrška malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori“ organizovalo dvodnevnu obuku za zanatlije.

U sklopu tog projekta koju finansira EU i kofinansira Vlada Crne Gore, Ministarstvo koji je glavni korisnik projekta, je u protekla dva dana, 1. i 2. juna 2023. godine, organizovalo prvu od tri planirane obuke o projektnom ciklusu, unapređenju promocije zanatskih proizvoda i usluga i mogućnosti angažovanja zanatlija u turističkoj ponudi.

„Obuka za zanatlije iz sjeverne regije Crne Gore će biti organizovana u Bijelom Polju 8. i 9. juna 2023. godine, dok će za zanatlije iz primorske regije obuka biti organizovana 15. i 16. juna u Baru. Nakon završenog ciklusa obuka polaznicima će biti uručeni sertifikati“, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.