Najnoviji podaci: DF i Demokrate ispred DPS!

3

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja u Crnoj Gori, sprovedenim u samoj završnici kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, odnos snaga među učesnicima izbora je sledeći: listu “Odlučno za Crnu Goru” Demokratske partije socijalista (DPS) podržava 33,9% glasača, listu “Za budućnost Crne Gore”, čiju okosnicu čini Demokratski front (DF) 28,6%, koaliciju “Mir je naša nacija”, predvođenu Demokratskom Crnom Gorom (Demokrate) 18,6%, platformu “Crno na belo”, okupljenu oko Građanskog pokreta “Ujedinjena reformska akcija” (GP URA) 6,9%, Bošnjačku stranku (BS) 4,8%, Socijaldemokratsku partiju (SDP) 3,5% i albansku koaliciju “Jednoglasno” na čelu sa Fatmirom Đekom 2% birača.

Ono što je zanimljivo jeste da još uvek aktuelni koalicioni partner DPS, Socijaldemokrate (SD), imaju podršku oko 2% birača, što znači da ova stranka ne bi imala poslanike u novom sazivu crnogorske Skupštine.

Svakako, ključni momenat predstavlja to što bi, posmatrajući ove pokazatelje, liste “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” u zbiru osvojile više poslaničkih mandata od DPS i manjinskih stranaka. Sa druge strane, u korpusu građanski orijentisanih opcija koalicija “Crno na belo” uživa veću podršku u odnosu na SDP i SD zajedno (mada, kao što smo pomenuli, uopšte nije izvesno da će SD preći cenzus).

Može se reći da pobeda opozicionih snaga nad DPS nikad nije delovala bliže i izvesnije nego sada. I zato, slobodoljubivi i časni Crnogorci, 30. avgusta imate samo jedan zadatak – da izađete na izbore i, prema sopstvenom nahođenju i ideološkom opredeljenju, glasate za neku od tri opozicione liste, a samim tim i za budućnost vaše dece.

3 Comments
 1. DPS-ovac vazda komentariše

  Baba snila što bi rada bila. Bogati, ne prdi Živkoviću, kako te nije sramota da tako lažeš. Nikad ubjedljivija pobjeda DPS i partnera.

  3
  9
  1. Pravnica komentariše

   Kako ne , NE DAMO SVETINJE!!

   7
   2
   1. DPS-ovac vazda komentariše

    Pošto ste odgovarajuće struke, trebali bi da znate da je djelo pod nazivom SAMOVLAŠĆE uredno prepoznato Krivičnim zakonikom, da ne idemo u neke teže kvalifikacije. Zato – jezik u lad i pokrijte se ušima, pošto i ovog puta gubite.

    4
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.