Najnovije istraživanje: DPS ispod 40 odsto, drastičan pad Demokrata

0

Demokratska partija socijalista (DPS) i dalje je ispod 40 odsto podrške, a drastičan pad bilježe Demokrate, pokazuje najnovije istraživanje, u koje je Borba imala uvid. Ispod cenzusa su Ujedinjena i Demos, dok blagi rast bilježi SNP i SDP. U porastu je i Demokratski front, za par procenata. Na ivici cenzusa su Socijaldemokrate, a kad bi bili izbori u nedelju, oni bi ušli u Parlament. URA je po tim istraživanjima na nešto malo iznad dva odsto i očigledno je da su u velikom problemu. Sve stranke su umale uvid u ovo istraživanje.
U odnosu na prethodno istraživanje, iz septembra prošle godine, DPS je i dalje na 38 odsto podrške i tu nema nekih pomjeranja. Međutim, drastičan pad, u odnosu na septembarsku anketu bilježe Demokrate. Oni su u prvom istraživanju imali gotovo 27 odsto podrške, a sada su na 17 odsto. Anketa koja je rađena u septembru, DF-u je davala oko 12 odsto podrške. Međutim, prema najnovijim istraživanjima, oni imaju blizu 16 odsto. Kada bi izbori bili u nedelju, dobar rezultat bi mogli da očekuju SDP i SNP, koji su na po 5 odsto podrške. U problemu su Ujedinjena i Demos, koji su daleko od cenzusa, za koji će se grčevito boriti URA. Partija Ivana Brajovića je u ovom momentu iznad cenzusa. Prava Crna Gora nije ušla u ovu anketu.
Rezultat ove ankete je za posledicu imao i stvaranje koalicije Demokrate i URA, kako bi Aleksa Bečić zaustavio vrtoglav pad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.