Mladen Mikijelj

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Crnoj Gori

0

Najnovija linija Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora te OLED televizora i soundbar zvučnika, koja je prvi put predstavljena na događaju Unbox & Discover krajem aprila, od danas je dostupna u redovnoj prodaji u Crnoj Gori. Samsung, kompanija s 18 uzastopnih godina vođstva na svjetskom tržištu televizora, sa svojim najnovijim asortimanom uređaja osnaženih vještačkom inteligencijom podiže kućnu zabavu na još viši nivo.

Još više čarobnih iskustava, u svakom trenutku

Neo QLED TV 2024 donose revolucionarno iskustvo, kako u 4K, tako i u 8K rezoluciji. Neo QLED 8K TV opremljen je naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom i pruža vrhunsku sliku s poboljšanom jasnoćom, dubinom i fleksibilnim zvukom koji prati ono što se događa na ekranu. Opcije kao što su 8K profesionalno poboljšanje slike s vještačkom inteligencijom, profesionalno poboljšanje pokreta s vještačkom inteligencijom i profesionalno poboljšanje istinske dubine osiguravaju izvanredno iskustvo gledanja. Iskustvo je nadograđeno savršenim zvukom, koji takođe pokreće zvučna tehnologija vještačke inteligencije. Opcije Profesionalno aktivno pojačalo glasa, Profesionalni prilagodljivi zvuk te dinamičan i realističan zvuk koji prati događanje osiguravaju da se svaka riječ čuje jasno i onako kako su je tvorci sadržaja zamislili. Inteligentno prilagođavanje zvuka sadržaju osigurava zaista bogat i realističan zvuk.

Dostupna u dvije serije modela, oznaka QN900D i QN800D, te u veličinama od 163, 189 i 214 centimetara (65, 75 i 85 inča), linija Neo QLED 8K obećava neuporedivo iskustvo gledanja koje postavlja nove standarde u premium kategoriji velikih ekrana.

Omiljeni sadržaj, preporođen i briljantan

Linija 2024 Neo QLED 4K može se pohvaliti naprednim NQ4 AI Gen2 procesorom za zapanjujuću 4K rezoluciju. Tehnologije ekrana Profesionalno istinsko poboljšanje dubine i Quantum Matrix pružaju izuzetan kontrast, a Dolby Atmos pruža bogat doživljaj zvuka. Neo QLED 4K televizori dostupni su u dijagonalama od 43 do 98 inča (odnosno 108 do 249 centimetara).

Prvi OLED bez odsjaja

Samsung predstavlja prvi OLED bez odsjaja na svijetu, koji eliminiše neželjene refleksije dok zadržava duboku crnu i jasnu sliku u svim uslovima osvjetljenja. Samsung OLED televizore pokreće isti izvanredni NQ4 AI Gen2 procesor kao i Neo QLED 4K televizore, a uz opcije Real Depth Enhancement i OLED HDR Pro podižu kvalitet slike na novi nivo. Dostupne su dvije serije, oznaka S95D i S90D, s dijagonalama od 48 do 83 inča (odnosno 122 do 211 centimetara).

Svi novi Samsung Neo QLED i OLED televizori imaju PANTONE certifikat za boje i nijanse kože. Korisnici mogu iskusiti boje koje su najbliže stvarnosti, a televizori mogu u potpunosti izraziti 2030 PANTONE boja i 110 nijansi kože, pružajući korisnicima autentične i tačne prikaze boja slične slikama iz stvarnog života.

Neka i zvuči izvrsno

Linija 2024 uključuje i najnoviji soundbar Q990D s 11.1.4-kanalnim postavom i bežičnim Dolby Atmosom. Tanki S800D i S700D soundbar zvučnici nude vrhunski kvalitet zvuka i besprijekoran tanak dizajn. Navedeni uređaji nude integraciju sa Samsung TV pomoću Q-Symphony opcije, koja omogućava istovremen rad soundbara i zvučnika ugrađenih u TV, za dodatno unaprijeđeno zvučno iskustvo. Tu je i potpuni novitet, novi zvučnik Music Frame koji spaja kvalitetan zvuk i umjetnički dizajn. Omogućuje prikaz otisnute fotografije ili replike umjetničkog djela, poput klasičnog okvira s passe-partout ivicom, i istovremeno pruža bežični zvučni doživljaj, povezujući se s TV prijemnikom i soundbarom, preko Q-Symphony sistema.

Još sigurniji

Sigurnost je najvažnija, pa je uz sistem Samsung Knox svaka funkcija, aplikacija i platforma dobro zaštićena kako bi povezana iskustva bila privatna i sigurna, za što je, podsjetimo, Samsung dobio i sertifikat Common Criteria za visoke sigurnosne standarde TV linije 2024.

Nova era Samsung AI TV je stigla

Sada možete uživati u WOW efektu. Svi 2024 Neo QLED 8K, Neo QLED, OLED televizori te soundbar i Music Frame zvučnici dostupni su na crnogorskom tržištu u redovnoj prodaji od 15. maja. Za više informacija posjetite web stranicu Samsung.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.