Nagodio se s tužilaštvom: Njemcu ukinut pritvor, kažnjen 5.000 eura

0

Osnovni sud u Ulcinju prihvatio je juče sporazum o priznanju krivice s njemačkim državljaninom Danijelom Rajhartom, koji je uhapšen pošto je kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na graničnom prelazu stavio 50 eura.

Kako je objavio portal Vijesti, Rajhart je osuđen na jedinstvenu novčanu kaznu od 5.000 eura, koju je uplatio u korist budžeta Crne Gore i ukinut mu je pritvor.

“Osnovni sud u Ulcinju usvojio je dana 16. jula 2020. sporazum o priznanju krivice koji su zaključili okrivljeni D.R. iz Njemačke, njegov branilac, advokat Miloš Ćetković i državni tužilac Faruk Resulbegović, a kojim je okrivljeni D.R. zbog krivičnih djela iz čl. 198 i 287 Krivičnog zakonika Crne Gore osuđen na jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 5.000 eura koju je uplatio u korist budžeta Crne Gore i prema istom je ukinut pritvor”, saopšteno je iz suda.

Rajhart je okrivljen da je izvršio dva krivična djela povreda ugleda Crne Gore i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Hapšenje Rajharta je uslijedilo pošto je novinaru ulcinjske televizije “Teuta“ kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u pasoš na graničnom prelazu stavio 50 eura. On je potom u tužilaštvu rekao da se šalio i izrazio kajanje zbog toga.

Priznao je da su on i njegova tri prijatelja, koji su u Crnu Goru ušli preko graničnog prelaza Božaj, svjesno slagali policajce na granici da su u tranzitu i da ne namjeravaju da se zadržavaju na teritoriji Crne Gore, iako su imali rezervisane apartmane u Ulcinju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.