Nadležni danas predstavljaju nove mjere protiv korone

0

Institut za javno zdravlje predložiće potpuno zaključavanje države, kazala je epidemiološkinja u toj zdravstvenoj ustanovi Marija Božović.

Da li će vladina komisija podržati ovaj predlog, s obzirom na brojna upozorenja da privreda neće moći da preživi još jedan “lokdaun”, ostaje da se vidi danas, kada će zdravstveni organi predstaviti nove mjere protiv virusa korona.

Prema ocjeni Božovićeve, situacija u zemlji je složena, zabrinjavajuća i alarmantna.

Ukoliko bi došlo do zaključavanja zemlje, imali bismo rezultate, ali bi se i nakon toga morale poštovati osnovne mjere jer je virus tu, a na to nas upozoravaju svakodnevne brojke, kazala je ona i dodala da se ne kasni sa rigoroznim mjerama, već sa adekvatnim nivoom poštovanja aktuelnih mjera.

Epidemiološka situacija je trenutno najteža u Podgorici, Nikšiću, Baru, Ulcinju i Bijelom Polju. Situacija u Ulcinju, već više od mjesec dana je alarmantna, kazala je potpredsednica opštine Ulcinj Hatidža Đoni. Ona je dodala da ni posle deset dana potpunog zatvaranja opštine ne može govoriti o nečemu što je veliki pomak u poboljšanju situacije.

U Nikšiću je proteklih dana povećan broj pregleda, kazala je epidemiološkinja Doma zdravlja “Nikšić”, Ivona Drašković.

Dnevno bilježimo više od 100 pozitivnih slučajeva. U Nikšiću je veliki broj testiranja, ali sada je povećan i broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, kazala je Draškovićeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.