Nadal: Igrao sam pod ručnom

0

Rafael Nadal je nakon poraza u drugom kolu ATP turnira u Barseloni poručio da je ipak zadovoljan nastupom.

U drugom meču na turniru čiji je rekorder poražen je od najboljeg australijskog tenisera Aleksa De Minora 7:5, 6:1. Legendarni Španac je kazao da to nije loše iskustvo za njega. To je bio prvi zvanični nastup za njega od početka januara.

Kada se sve sabere, pozitivno je to što sam mogao ponovo da igram. Samo sedmicu ranije sam mislio da to nije izvodljivo. Druga pozitivna stvar je što sam završio turnir ne povrijedivši se. Morao sam mnogo toga da preduzmem da se to ne bi dogodilo, ali uspio sam. Sa druge strane, šteta je što nijesam uspio da igram kako sam želio kako bih imao šansu za trijumf. Ali, morao sam da igram ‘pod ručnom kočnicom’. Drugačije nije moglo i to moram da prihvatim”, rekao je Nadal.

Kazao je da je znao da je gotovo čim je De Minor osvojio prvi set, te da nije bio spreman da u nastavku osvoji još gemova, niti da igra još sat ili dva za preokret.

U drugom setu mi je bilo bitno samo to da se ne povrijedim ponovo. Nije mi bilo lako, uradio sam sve suprotno mom razumijevanju sporta“, kazao je Nadal.

Petostruki šampion mastersa u Madridu kazao je da ne može da još garantuje, da li će igrati na turniru koji počinje naredne sedmice. Trenutno je na 644. mjestu planetarne ATP liste tenisera, a prijavljen je za sve velike turnira na šljaci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.