Nacionalni park Biogradska gora otvara vrata za posjetioce

0

Nacionalni park Biogradska gora od subote, 30. aprila, biće otvoren za posjetioce.
Posjetioci će moći da uživaju u šetnji edukativnom stazom oko Biogradskog jezera i saznaju više o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta u Centru za posjetioce i kupe autentične suvenire u suvenirnici.

Vožnja čamcima i kajacima biće organizovana u skladu sa vremenskim prilikama.

„Mole se svi posjetioci da pažljivo planiraju svoj boravak u parku i strogo se pridržavaju pravila unutrašnjeg reda i koriste samo označene staze. S obzirom na to da se park otvara ranije zbog povoljnih vremenskih uslova, apelujemo na dodatnu opreznost. Imajući u uvidu da je rano proljeće moguće da je teren u određenim djelovima parka klizav. Vaša sigurnost je naš prioritet, stoga molimo da pratite upute i savjete za bezbjedno istraživanje parka“, saopštili su iz Nacionalnih parkova.

Cijena dnevne ulaznice u NP Biogradska gora iznosi četiri evra po osobi, dok su djeca do 15 godina i osobe sa invaliditetom ne plaćaju naknadu za ulaz u nacionalne parkove.

Godišnja ulaznica za svih pet nacionalnih parkova dostupna je po cijeni od 13,50 evra i podrazumijeva neograničen broj posjeta tokom kalendarske godine.

Posjetioci je mogu kupiti na kontrolno – naplatnim punktovima na ulazu u parkove, Upravi JPNPCG u Podgorici, kao i online na sajtu www.nparkovi.me.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.