“Nacionalist”: Milo pustio da biznismen napada Katnića!

0

Iako se crnogorski glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poodavno uživeo u ulogu glavnog inkvizitora u montiranom slučaju navodnog pokušaja državnog udara 2016. godine, što mu je bez ikakve sumnje donelo određene poene u vrhu režima apsolutnog gospodara Crne Gore Mila Đukanovića, u poslednje vreme se čini da se u iluziji sopstvene moći i veličine malo zaneo, te da je njegova zvezda u izvesnom smislu počela da bledi. Naime, do ove promene je došlo nakon njegove čvrste odluke da se razračuna sa jednim od najbližih Đukanovićevih saradnika, “kontroverznim biznismenom” Zoranom Bećirovićem-Ćoćom, koji posredstvom svog internet portala “Aktuelno” u kontinuitetu plasira negativne tekstove o Katniću, optužujući ga da predvodi njegov progon i da u tome ozbiljno prekoračuje službena ovlašćenja.

Pritom, interesantno je da se u ovom slučaju ni Đukanović niti bilo ko od njegovih saradnika nije oglasio u prilog Katnića i njegovih “metoda”, iako je glavni specijalni tužilac poslednjih godina bio jedan od ključnih instrumenata u učvršćivanju vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) i progonu opozicije.

Kako smo saznali od krugova bliskih vrhu DPS, upadljivo ćutanje Đukanovića i njegovih satrapa na napade Ćoćovog portala prema Katniću direktno je uslovljeno poslovnim aranžmanima u trouglu Đukanović-Ćoćo-ruski oligarh Oleg Deripaska o kojima je u prethodnom periodu izveštavano, a prevashodno projektom izgradnje luksuznog hotelskog kompleksa na teritoriji opštine Budva, koji obuhvata i područje pod zaštitom UNESKA, a što bi, po prirodi stvari, moglo i trebalo da bude predmet interesovanja crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Katnića lično. Zbog toga je Đukanović, vešto ostajući po strani, odlučio da, kao i nebrojeno puta dosad, da primat ličnim lukrativnim interesima nad poštovanjem i primenom zakona, i da dopusti Ćoću, inače dobro poznatom u kriminalnim krugovima, da pređe u svojevrsnu “kontraofanzivu” i krene intenzivno da napada Katnića.

Kakav će biti konačan ishod ovih lomova na Đukanovićevom dvoru ostaje da se vidi, ali je izvesno barem jedno – koliki god doprinos neko (u ovom slučaju Katnić) dao učvršćivanju Đukanovićeve lične diktature i satanizaciji opozicije, ukoliko dođe u sukob sa materijalnim interesima crnogorskog diktatora i njegovih poslovnih partnera, može očekivati da će mu, pre ili kasnije, biti pripremljen “svilen gajtan”.

(Nacionalist.rs)

 

KAKAV ĆE BITI KONAČAN ISHOD “LOMOVA“ NA ĐUKANOVIĆEVOM DVORU?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.