Načelnici CB-a i OB-a primaće građane četvrtkom od 10 do 12 časova

0

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je na Kolegijumu dao nalog svim načelnicima centara i odjeljenja bezbjednosti na teritoriji Crne Gore da, u cilju jačanja partnerskih odnosa građana i policije, organizuju redovne prijeme građana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, načelnici centara i odjeljenja bezbjednosti primaće građane četvrtkom od 10 do 12 časova.

“Ova odluka je donijeta kako bi se građanima sa zahtjevima i problemima omogućila direktna komunikacija sa rukovodiocima u centru ili odjeljenju bezbjednosti na teritoriji grada u kojem borave, a u cilju pomoći u efikasnijem rješavanju problema i pitanja od važnosti za građane u situacijama u kojima je to na bilo koji način u moći i nadležnosti Uprave policije”, dodaju oni.

Napominju da će građani krivična djela, prekršaje i druge događaje i dalje prijavljivati dežurnim službama u centrima i odjeljenjima bezbjednosti.

“Zainteresovani građani prijem kod načelnika mogu zakazati na broj telefona centra ili odjeljenja bezbjednosti koji je nadležan na teritoriji grada u kojem građanin boravi, a koji se nalazi na zvaničnom sajtu Uprave policije ili pozivom na besplatni broj 122.Povjerenje građana u policiju raste, a nedavna istraživanja su pokazala da 65 odsto građana vjeruje policiji”, ističu iz UP.

Kako navode, ova inicijativa je dodatna vrijednosti uspostavljanja neophodne saradnje, a Uprava policije kao jedna od tri institucije kojoj građani najviše vjeruju svakodnevno preduzima aktivnosti u opravdavanju povjerenja i jačanju partnerskih odnosa sa građanima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.