Na izdržavanju kazne u ZIKS-u 13 zatvorenica

0

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS na izdržavanju kazne zatvora trenutno se nalazi 13 zatvorenica, koje su smještene u organizacionoj jedinci Kazneno-popravni dom Podgorica u Odjeljenje za žene. U decembru prošle godine, prema podacima ZIKS-a, bilo je takođe 13 žena na izdržavanju kazne, dok ih 2016. godine bila 21, a u istrazi je bilo 14 pritvorenica.

Kako je saopšteno Vikend novinama iz ZIKS-a, najmlađa zatvorenica koja se nalazi na izdržavanju kazne zatvora ima 20, dok najstarija zatvorenica ima 68 godina. Najmlađa zatvorenica, prema podacima iz 2016. godine, je imala 23 godine.

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija sve zatvorenice koje su radno sposobne su i angažovane.

“Trenutno je radno angažovano deset zatvorenica. Radna angažovanja se odnose na uslužne djelatnosti, održavanju higijene, kao i radno angažovanje u krojačkoj radionici, vešeraju i biblioteci”, kazali su iz ZIKS-a za Vikend novine.

Odjeljenje za žene posjeduje sedam soba za smještaj zatvorenica, koje su opremljene sa dva ili tri kreveta. Trenutni smještaj zatvorenica je, kako su saopštili, po dvije zatvorenice u sobi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.