Na inicijativu Božovića: Počeli pregovori oko vraćanja Citadele Opštini Budva

0

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović sa saradnicima i vlasnik preduzeća „Imobilia“ d.o.o. iz Budve Branko Ćupić sa svojim timom danas su počeli pregovore na temu kupoprodaje Citadele u Starom gradu.

Kako je Vijestima rečeno, obje strane su izjavile da su se stekli uslovi da se pitanje Citadele koje opterećuje obje strane već nekoliko decenija riješi. Na sastanku je izražena spremnost da se pregovori nastave u cilju postizanja obostrano prihvatljivog dogovora.

“Opština Budva će odmah pokrenuti zakonom propisane procedure i zatražiti od državnog katastra da uradi procjenu vrijednosti imovine u vlasništvu preduzeća Imobilia d.o.o. Nakon urađene procjene nadležnog državnog organa preduzeće Imobilia d.o.o. će iznijeti svoju ponudu za prodaju Citadele koja će biti predstavljena javnosti.

„Dogovoreno je da pregovori traju do 31. decembra, kada će biti poznato da li su zainteresovane strane postigle sporazum o kupoprodaji Citadele i pod kojim uslovima. Opština Budva će o toku pregovora redovno obavješavati javnost u narednom periodu”, rečeno je Vijestima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.