Na 16 kvadrata dvije ležaljke i suncobran, dezinfekcija na dnevnom nivou

0

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović, kaže da će epidemiolozi odlučivati o tome kada će granice biti otvorene.

On objašnjava da je planirano da se 18. maja otvore svi ugostiteljski objekti i da su već u pripremi zdravstveni standardi koji će morati da se obezbjede za njihov bezbjedan rad.

“Svima nam je cilj zaštita zdravlja i svi se već navikavamo na novi standard socijalne distance koji će biti takav sve dok ne bude vakcine”, navodi Davidović za TV Prva.

“Biće to neki novi vid turizma, kontrolisanog turizma”, kaže Davidović i objašnjava šta bi to moglo da znači.

“Na 16 kvadratnih metara plaže biće dozvoljeno da se postave po dvije ležaljke i jedan suncobran, osim ako nije riječ o višečlanoj porodici, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke već budu htjeli da borave na svojim peškirima”, navodi Davidović.

On kaže i da će ležaljke i druga oprema biti dezinfikovane na dnevnom nivou jer je želja svih “da se osjećamo bezbjedno, ali i da zadržimo osećaj odmora”.

Kada je u pitanju otvaranje granica, Davidović kaže da je situacija sa koronavirusom u Crnoj Gori dobra, ali da je za otvaranje granica neophodno da i u drugim zemljama bude tako.

“Ako znamo da negdje postoji žarište ne bi bilo prirodno da otvorimo granice i primamo turiste iz tih država”, kaže on i podsjeća i da je na nivou EU razmatraju ideje o uvođenju zdravstvenih pasoša i potvrda koje bi omogućavale ljudima da putuju iz jedne zemlje u drugu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.