Mustafić: Zločin u Štrpcima planiran i u državnom vrhu Crne Gore, da odgovaraju svi nalogodavci i počinioci

0

Svi nalogodavci i počinioci zločina u Štrpcima moraju snositi odgovornost, jer pravda u tom slučaju još nije zadovoljena, poručeno je danas u Podgorici, tokom današnjeg polaganja cvijeća žrtvama tog zločina.

Presjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić kazao je da je zločin u Štrpcima planiran do posljednjeg detalja.

„Ovaj zločin je planiran i u državnom vrhu Srbije i Crne Gore i smatramo da je ključno da procesuirane i one koji to još nisu da odgovornost trebaju snositi… Svi nalogodavci, počinioci moraju da snose odgovornost. Želimo da Crna Gora smogne snage da obezbijedi pomoć porodicama ili doživotno starateljstvo…“, kazao je Mustafić.

Mustafić
Mustafićfoto: Nikola Saveljić

Predstavnik Bošnjačkog vijeća Mirsad Rastoder je podsjetio da je od prošle do ove godine potvrđena pravosnažna presuda donesena u sudu u Sarajevu za osam okrivljenih za zločine u Štrpcima i da su oni osuđeni na 91 godinu zatvora.

„I dalje zločin u Štrpcima nije sudski procesuiran do kraja. Nema nikakvih pomaka što se tiče potrage za posmrtnim ostacima. Jezero Perućac, koje je najveća grobnica, još nije otvoreno. Ja samo mogu da vam kažem da vlast u Crnoj Gori treba da iskoristi posljednje šanse da sve ove ratne zločine završi i na taj način ostavi zdraviju potporu za pravljenje bolje budućnosti u državi….“, kazao je Rastoder.

1 / 8 Foto: Nikola Saveljić

Nihad Canović (SD) kazao je da pravda nije zadovoljena.

Canović
Canovićfoto: Nikola Saveljić

„Zato i danas možemo svjedočiti raznim porukama ljudi koji su nasljednici ratnih ideologija iz devedestih. Očekujemo od novoizabranog VDT-a da stavi sve ratne zločince tamo gdje im je mjesto“, rekao je Canović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.