Murinjo: Osvajam Ligu Evrope i ulazim u istoriju Totenhema

0
 Štagod da uradi, Žoze Murinjo privlači pažnju. Uvijek nađe način da situaciju, bar u javnosti, okrene u svoju korist, pa i još jednog premijerligaškog poraza reflektore upire na takmičenje koje bi, eventualno, moglo da mu donese plasman u Ligu šampiona.

Reč je o Ligi Evrope, u kojoj klub iz Londona prikazuje znatno bolje partije nego u prvenstvu. Relativno lako je prošao grupu, a posle 4:1 u prvom susretu sa austrijskim Volfzbergerom očekuje se lagan plasman u osminu finala.

S tim što je Portugalac zagledan u finale u Gdanjsku, 26. maja.

-Miran smo. Siguran u sebe i ono što radi. Nisam zadovoljan, ali zrelost mi pomaže da me krasi samopouzdanje. Vjerujem da ćemo osvojiti Ligu Evrope i da ću u istoriji Totenhema biti iz dobrih razloga. Ne loših-uvraća Murinjo na opaske da je na prvih 50 utakmica u sadšanjem klubu osvojo najmanjii broj bodova u poređenju sa istim periodom u Portu, Čelsiju (dvaput), Interu, Realu i Mančester junajtedu.

Uz bitnu razliku: svi timovi su ciljali trofeje i prije i za vrijeme njegovog mandata, a i kasnije. Totenhem je poslednji put osvojio pehar 2008. godine (Liga kup). Podatak koji valja uzeti u obzir makar koliko i promjenu ličnosti njegovog glavnokomandujućeg.

-Hvala Bogu što više nisam trener kakav sam nekad bio. Sve se menja. Nekad sam imao problema – ne u smislu rezultata, jer ih nisam imao mnogo loših – na dnevnoj bazi, reagovao previše emotivno. Umesto da mi to odmah pomogne, stvorilo je konflikate. Primera radi, napustio sam Čelsi kao prvak Engleske. Možda godine pomažu da reagujete iskusnije u nekim situacijama, kao što sam ja spremniji da se nosim sa negativnim trenucima. Sad sam spokojan- kazao je Murinjo.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.