MUP Srbije zabranio ulazak u zemlju za osam lica zbog vrijeđanja javnog morala na „Evroprajdu“

3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva Srbije, podnijeli su dvije krivične prijave i donijeli mjeru o zabrani ulaska u Srbiju za osam osoba koje su tokom održavanja manfiestacije „Evroprajd“ svojim ponašanjem vrijeđali javni moral“, saopštilo je Ministarstvo republike Srbije, prenosi Sputnik.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije u konsultaciji sa nadležnim tužuilaštvom identifikovali su dvije osobe – državljane Turske i Italije, protiv kojih je zbog sumnje da su tokom održavanja „Evroprajda“ počinili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, podnijeta krivična prijava.

Za ova dva lica raspisana je potraga, s obzirom na to da su nedosutpni srpskim istražnim organima.

Takođe, u konsultaciji sa Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal biće preduzete sve mjere u cilju daljeg postupanja prema licima koja su putem društvenih mreža Instagram i Twitter dijelila objave sa ekstremističkim sadržajem upućene pripadnicima LGBT zajednice.

Policija će protiv tih lica podnijeti dvije krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju identiteta i eventualnog stavljanja na mjeru odbijanja ulaska drugih učesnika manifestacije „Evroprajd“, kao i na utvrđivanju identiteta pošiljaoca prijetnji Info centru „Evroprajd 2022“ koje su upućene putem e-mail adresa prije održavanja manifestacije, navodi se u saopštenju.

(Sputnik)

3 Comments
 1. Antišupković, Bitanga i princeza par, o o o ne ide tooo komentariše

  Mi bolje i nismo zasluzili od bombardovanja, osiromasenog uranijuma, oduzimanja teritorija tako da nas moralna vrijeđanja trebaju uveseljavati!
  Zasto? Evo da objasnim, ako se kaze da nema parade ona se organizuje tako da se organizuje Formula 1 i uspije se skrenuti paznja sa morala, tako sto se recimo zatvaraju oni koji izrezu metar drva a setaju ovi koji nas u vlastitoj zemlji vrijedjaju sa teritorije otete zemlke, tako sto se ide kod onih zbog kojih se lijecimo, tako sto se ide kod onih sto nam unistavaju kulturu i obrazovanje, tako sto nam je elita klanska, kultura vanjska. Da sam dosao ispred vlade da mi daju ppsao bacili bi mi suzavac spakovali u maricu, drzali 48 sati u pritvoru gdje bi me trojica tukla… e mislim da smo moralna bruka, tako da se u tom domenu ne mozemo vise vrijedjati. Ko izracuna tacno ono sto uspije jedan pploticar izreci po formuli: pricam suprotno za 180 stepeni, a radim kako mislim za 315 stepeni da bi se desilo nesto za 60 stepeni od onoga kako bi trebalo a da gradjanin vidi za 130 stepeni…onda ce shvatiti i otici tamo gdje treba biti!

 2. Mikker komentariše

  Parada nam je svaki dan na pinku,hapiju i slicnim televizijama…..gomile ljudi gleda a onda oni osudjuju svu tu bolestinu.

 3. Јефимија komentariše

  Pa to gledaju ovi što podržavaju ove bolesnike a sve dolazi iz istog izvora okupatorskog i prozapadne NVO . Ko postavlja na vlast ove naše koji nam uvode razne boleštine na televiziji? Isti koji održavaju i ovaj bal nakaza.
  Sigirno pravoslavni srpski tradicionalisti ne gledaju ni pink ni zadruge ni ostale nakaznosti već potomci komunjara koji se kriju iza nekakvog evropejstva…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.