MUP Srbije za Borbu: Laž je da je Sinđeliću prijećeno u Srbiji, otkrićemo ko mu je pomogao da ilegalno napusti zemlju!

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije demantovalo je navode pojedinih crnogorskih medija da je Saši Sinđeliću u toj zemlji prijećeno likvidiacijom. Iz tog ministarstva je Borbi saopšteno da oni nemaju nikakvih informacija o pomenutoj osobi.

“Izmišljotina je da je toj osobi neko prijetio i da je zbog toga pobjegao u Crnu Goru. Takođe, ta osoba nije politički aktivna u Srbiji, pa samim tim ne može biti politički progonjena. Dvije osobe koje su nedavno protjerane iz Srbije su pokušale da mu nedavno pomognu u prebacivanju u Crnu Goru. Očigledno je da se sa pomenutom osobom planiraju neke aktivnosti, a MUP Srbije sa time nema nikakve veze. Očigledno je da je ta osoba imala nečiju pomoć da se prebaci u Crnu Goru i da je ilegalnim putem prebačen mimo graničnih prelaza. Naravno, to je krivično djelo za koje će odgovarati oni koji su ga počinili, a istraga je u toku”, rečeno je našem portalu u MUP-u Srbije.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. Saša Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori.

Katnić je na pitanje o ilegalnom dolasku u Crnu Goru Sinđelića, kazao je da je on u Crnoj Gori, te da je izjavio da je progonjen zbog čega je zatražio politički azil.

“Sinđelić je preko staza, mimo graničnog prelaza bježao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama. Saopštio je inspektorima u Rožajama da je bio primoran da napusti Srbiju”, kazao je Katnić na zajedničkoj pres konferenciji Tužilaštva i Uprave policije.

Katnić je rekao i da detaljnije informacije treba traži od nadležnog Ministarstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.