MUP Srbije u akciji: Potraga za “škaljarcima” koji koriste lažna dokumenta!

MUP Srbije u akciji: Potraga za “škaljarcima” koji koriste lažna dokumenta!

MUP Srbije pokrenuo je istragu zbog sumnje da su neki pripadnici “škaljarskog klana” sa lažnim identitetom nedavno ušli na teritoriju te zemlje, saznaje Borba.

Istraga je nedavno pokrenuta nakon informacija da su pojedini pripadnici te grupacije primijećeni u Beogradu.

Na spisku nepoželjnih kriminalaca kojima je zabranjen ulazak u Srbiju je preko 150 bezbjednosno interesantnih lica iz Crne Gore.

“Sumnja se da su “škaljarci” ušli sa lažnim identitetom, preko Kosova i Metohije”, kaže naš sagovornik.

On navodi da MUP Srbije intenzivno prati situaciju na terenu i dešavanja u Crnoj Gori.

“Preduzimamo sve mjere na terenu kako se ne bi dozvolilo da na teritoriji Srbije dođe do izvršenja teških krivičnih djela. Nastavićemo sa snažnim represivnim akcijama kojima ćemo poslati jasnu poruku da takva lica nijesu dobrodošla na teritoriju Srbije”, ponovio je naš sagovornik iz MUP-a Srbije.

Na spisku lica kojima nije omogućen ulazak u Srbiju su Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Igor Dedović. Svi oni su pripadnici “škaljarskog” i “kavačkog” klana, koji već nekoliko godina vode krvavi rat oko nestanka preko 300 kilograma kokaina.

MUP Srbije kao nepoželjne označio je i Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, kao i Alana Kožara, koji se dovodio u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Kao jedan od onih koji će, ukoliko krene za Srbiju, biti vraćen sa granice je i Vuk Vulević, koji je sumnjičen da ima veze sa ubistvom Duška Jovanovića, vlasnika DAN-a, ali to nikada nije dokazano.

Na spisku policije u Srbiji našlo se i ime Ivana Delića, koji je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića, ministra vojnog, 2000. godine u Beogradu.

Takođe, zabrana je stavljena i Željku Bojaniću, nekadašnjem prvom saradniku Dragana Dudića Frica, koji se nalazi u bjekstvu, a koji se u Sloveniji potražuje zbog šverca narkotika.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *