MUP Srbije otvorio istragu: Dva “škaljarca” dogovarala incidente na derbiju

0

MUP Srbije pokrenuo je istragu protiv dva crnogorska državljanina, koji su označeni kao pripadnici “škaljarskog klana”, zbog incidenta na vječitom derbiju Partizan-Zvezda, saznaje Borba. Ta dva lica su bila u kontaktu sa hrvatskim huliganima, koji su izazvali nerede na stadionu u Humskoj. Prema našim informacijama, te dvije osobe su trenutno nedostupne organima gonjenja.
-Imamo operativne podatke da su dva lica bliska “škaljarcima” povezani sa dešavanjima na stadionu Partizana. U momentu kada su se ti neredi dogodili, ta dva lica su bila u Crnoj Gori, ali im se sada gubi svaki trag, kaže naš sagovornik.
Četvorica Splićana koji su izazvali nerede na 152. večitom derbiju sklopili su sporazum sa tužilaštvom u Beogradu i osuđena su na kazne zatvora od četiri do šest mjeseci.
Osim zatvorske kazne, na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, njima će biti izrečena i zabrana ulaska u Srbiju na pet godina.
Hrvoje Baković i Ante Firić osuđeni su na po šest mjeseci zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ivan Mišković četiri mjeseca zatvora.
Samo jedan od uhapšenih huligana, kako saznajemo, Damir Tovarić, poznati hrvatski MMA borac odlučio je da ne sklapa sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom i on nije priveden na saslušanje.
Partizan i Crvena zvezda su 13. decembra odigrali 152. večiti fudbalski derbi. Tokom prvog poluvremena na južnoj strani stadiona Partizana, gdje se okupljaju najvatrenije pristalice crno-belih, došlo je do masovne tuče navijača.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.