MUP Srbije: Dali smo važne informacije za rasvjetljavanje ubistva Roganovića

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je austrijska policija pohvalila srpske kolege zato što su brzo reagovale na njihov zahtjev za pomoć u rasvjetljavanju ubistva Vladimira Roganovića u centru Beča.

On je objasnio da su srpski policajci kolegama u Austriji dali raspoložive informacije i ukazali na jedan od mogućih pravaca rasvetljavanja tog ubistva.

– Austrijska policija je odmah nakon ubistva uputila poziv srpskoj policiji da im dostavi informacije koje možda ima. Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvjetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji – rekao je Stefanović.

On je istakao da je srpska policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažna dokumenta, što bi moglo da pomogne u rasvjetljavanju krivičnog djela.

Stefanović je naveo da srpska policija stoji na raspolaganju i nastaviće da radi sa kolegama iz Austrije, što je važno i zbog ugleda policije u Srbiji, ali i želje da se smanji broj kriminalnih djela.

Roganović je ubijen u petak u Beču, a drugo lice, koje je bilo sa njim, S. V. se još nalazi u teškom stanju u bolnici, prema navodima bečke policije.

Treće lice koje je bilo u njihovom društvu je saslušano.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.