Muk: DPS da se oslobodi kadrova koji su prepoznati po korupciji

5

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa (IA) Stevo Muk smatra da se DPS nalazi pred novom političkom realnošću i da će morati da sagleda uzroke izbornog poraza i utvrdi odgovornost za politički poraz na svim nivoima.

“Bilo bi dobro za dalji razvoj zemlje da se DPS oslobodi onih kadrova koji su najviše prepoznati po korupciji i zloupotrebama, odnosno da prođe kroz jedan interni proces lustracije, nakon kojeg bi ljudi koji nisu prepoznati i dokazani nosioci korupcije mogli da nastave da ovu partiju vode i transformišu je u modernu političku partiju”, kazao je Muk “Vijestima”.

Cijepanje partije nije isključeno

Na sjednici Glavnog odbora DPS-a, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, bilo je diskusija u kojima je pominjana tema vanrednog kongresa, ali odluka o tome nije donošena. Da li će se o tome naknadno odlučivati, više sagovornika s kojima su “Vijesti” kontaktirale nije znalo da kaže.

Muk kaže da će mnogo zavisiti od odluke Đukanovića da se zadrži na mjestu predsjednika partije, te da može doći i do “cijepanja partije”.

“Vrlo je izvjesno da će se u DPS-u pojaviti unutrašnje političke snage koje vide Đukanovića kao teret i prepreku reformi partije. Ukoliko se formiraju dva dovoljno jaka bloka u partiji, jedan i dalje privržen Đukanoviću i jedan koji je čvrsto suprotstavljen njegovom ostanku na čelu partije, moguće je da ta politička dinamika dovede i do cijepanja partije”, rekao je Muk.

5 Comments
 1. Tina komentariše

  DPS, nema veze sa demokratijom, partijom, socijalizmom, to je demonska pohlepna sotona, sejacica mrznje zla

 2. Kontra revolucija komentariše

  To samo znaci da se celokupni DPS rasformira !!!.
  Posto su 90% koruptni lopovi a prepoznati su odavno !!!.

 3. Traktorist komentariše

  Ovo je 21.vijek, zabranjivati rad jednoj partiji je neshvatljiv stav i smjeh izaziva kod ozbiljnih ljudi, koliki ludak treba biti da opšte pomisliš na tu idiotariju
  Ako bi trebalo koga zabraniti to je spc

  1. S. K. komentariše

   Generale, Generale, ,,, 🙂

 4. Zeko komentariše

  U dps su svi korumpirani i svi su krali, zajedno sa sdp-om, sd-om, suljom mustaficem, husovićem,…ima ih koliko hoćete!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.