Mujović: Zajedničkim naporima tražiti rješenja za Željezaru

0

Na poziv sindikalne organizacije EPCG-Željezara Nikšić, ministar energetike i rudarstva Saša Mujović posjetio je danas ovo preduzeće, kako bi kroz razgovor sa menadžmentom i predstavnicima radnika sagledao situaciju i aktivnosti za naredni period.

Mujović najprije je razgovarao sa predsjednikom i članovima odbora direktora kompanije, a zatim i sa predstavnicima sindikalne organizacije kako bi se upoznao sa stanjem i kapacitetima objekata u okviru kompanije.

Kako su na početku susreta istakli predstavnici odbora direktora i menadžmenta, postoje problemi i zastoji u ostvarivanju poslovnih planova, a današnji razgovor iskoristili su da predstave određene korake koji su do sada sprovedeni, kao i planove za naredni period.

Razgovora je bilo o pripremi javnog poziva za zainteresovane kompanije za zakup kovačnice i čeličane, što bi podrazumijevalo i upošljavanje značajnog broja radnika. Osim ovog poziva, predstavnici menadžmenta prezentovali su i ostale djelatnosti koje su shodno biznis planu, razvijane i koje funkcionisu u okviru rada Željezare.

Ministar energetike i rudarstva osvrnuo se na značaj Željezare, ne samo za Nikšić, već i za cijelu državu. Shvatajući važnost ovog pitanja, Vlada će dati podršku svakom modelu razvoja
kompanije, koji ima za cilj vraćanje Nikšiću epitet industrijskog centra Crne Gore, istakao je Mujović.

Mujović je, takođe, naglasio da je konkurentnost na tržištu veoma važna stavka i u tom kontekstu istakao je uvođenje novih tehnologija, kao što je proizvodnja „zelenog čelika“
razvojnom šansom kompanije.

Kako je dodao, uz kredibilnog partnera i podršku države, a uz maksimalnu spremnost zaposlenih da se angažuju i rade, postoji perspektiva za bolju budućnost Željezare.

Mujović je danas razgovarao sa predstavnicima sindikalne organizacije i saslušao izazove sa kojima se zaposleni susreću. Predstavnici radnika iskazali su nezadovoljstvo dosadašnjom dinamikom aktivnosti koje se sprovode shodno biznis planu.

Prema riječima predsjednika sindikata Ivana Vujovića, radnici su spremni da rade, da obezbijede egzistenciju svojim porodicama, a kako su istakli vjeruju da uz pravog partnera mogu značajno doprinijeti razvoju i rastu kompanije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.