Mugoša: Sve osim vanrednih izbora bilo bi mrcvarenje sa ozbiljnim posljedicama na stabilnost i prosperitet naše države

0

Potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kuba te partije u crnogorskom parlamentu Boris Mugoša komentarisao je političku situaciju nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a.

“Jasno je bilo da su i prije dobijanja IBAR-a, u uslovima suštinske političke nestabilnosti većine koja se održava zahvaljujući političkim trgovinama i ucjenama, vanredni izbori najdekvatniji i najčistiji način pokušaja izlaska iz evidentne političke, inatitucionalne i društvene krize”, istakao je Mugoša.

On navodi da nije bilo oportuno sa aspekta EU integracionog puta Crne Gore i u tom kontekstu povoljnog geopolitičkog momenta da se prije dobijanja IBAR-a išlo u novi izborni ciklus i ističe da je IBAR bio neophodan uslov za ulazak u najzahtjevniju finalnu fazu EU integracija, kao i da su njegovom dobijanju svi politički subjekti, neki istinski a neki neiskreno i kalkulantski, dali određeni doprinos.

“Nakon dobijanja IBAR-a, u uslovima navedene suštinske nestabilnosti a u susret neophodnosti realizacije sistemskih i strukturnih reformi neophodnih za članstvo Crne Gore u EU, posebno u svijetlu najnovijih poteza većine koji prijete suštinski da blokiraju dalji proces EU integracija Crne Gore, sve osim vanrednih izbora bilo bi mrcvarenje sa ozbiljnim posljedicama na stabilnost i prosperitet naše države”, kazao je Mugoša.

On zaključuje da je Crnoj Gori u finalnoj fazi procesa EU integracija potreban široki evropski savez svih društvenih segmenata koj istinski žele progresivnu, emancipovanu i prosperitetnu Crnu Goru kao prvu sljedeću članicu EU.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.