Mugoša: Premijer i PES da pročitaju saopštenje Evropskog savjeta

0

Poslanik SD-a Boris Mugoša saopštio je da pošto se premijer Milojko Spajić i PES prave da ne znaju o čemu se radi i kakve su posljedice njihovog čvrstog zagrljaja sa NSD-om, sve im je jasno pojašnjeno u zvaničnom saopštenju Evropskog savjeta nakon sastanka predsjednika tog tijela i predsjednika Jakova Milatovića.

Sastanak predsjednika Evropskog savjeta (ES) Šarla Mišela i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića uslijedio je nakon odlaganja posjete Mišela Crnoj Gori zbog nedavnih političkih dešavanja u zemlji, saopšteno je iz Evropskog savjeta.

Nakon značajne Međuvladine konferencije (IGC) i pozitivnih privremenih referentnih izveštaja o procjeni (IBAR) za poglavlja 23 i 24 prošle nedjelje, važno je ostati na putu EU u svim aspektima, ujedinjeni u agendi reformi EU, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da EU računa da će Crna Gora zadržati pozitivan reformski zamah i ostvariti strateški put EU, ne samo riječima, već i djelima svih političkih aktera. I u skladu sa ciljem zemlje da se pridruži EU kao sljedeća država članica.

Nažalost, većina se poigrava sa evropskim putem CG… Potcjenjuju EU i svjesno urušavaju partnerski odnos…, zaključeno je u saopštenju Mugoše.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.