Mugoša: Narednih 15 dana su najvažniji u borbi protiv koronavirusa

0

Mjera ograničenog kretanja je donešena kao jedna od krucijalnih mjera koje moraju da pomognu i koje trebaju da budu dio svih napora i mjera koje su dosad došene.

“Sljedećih 15 dana su krucijalni da pokušamo da ograničemo infekciju i jedina još mjera koja je preostala je ograničeno kretanje. Uspejvamo da kontrolišemo episemiju”, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

On je naveo da pojedini građani ne poštuju dovoljno mjere i naredbe koje su date, zbog čega se moralo krenuti sa rigoroznijim, kao što je ona sinoć donijeta-zabrana izlaska radnim danima od 19 do 5 časova, i vikendom.

“Molim da se pridržavate ovoga. Proći će i ovih 15 dana i ova epidemija, i moći ćemo da sagledavamo šta je bilo”, ističe Mugoša.

Do sada je u Crnoj Gori testirano 824 osoba.

“Mi se nalazimo u sredini, da ne kažem vrhu po broju testiranih. Testova imamo dovoljno”, uvjereva Mugoša.

Vesna Miranović izrazila je zahvalnost građanima Tuzi na dosljednoj primjeni svih preporuka koje su dali.

“Gradska opština Tuzi danas štiti čitavu Crnu Goru”, kazala je Miranović.

Komentarišući igranje djece u skupinama, Miranović je kazala da su djeca prepoznata kao asimptomatski nosioca virusa koji ga šire i zbog toga su pribjegli mjerama ograničenja kretanja za djecu.

Ako mjere budu davale pozitivne efekte, korigovaćemo ih.

“Ako sljedeće dvije nedjelje budemo pokazali odgovoran odnos, mi imamo šansu. Prqavi put je ako se pridržavamo mjera. To je jedino što nas može spasiti da spasimo zdravstveni sistem da ga ne dovedemo do pucanja”, navela je Miranović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.