Mugoša: Nadam se da neće postojati većina u Skupštini za izuzetno opasna zakonska rješenja

0

Izuzetno opasna zakonska rješenja. Nadam se da bez obzira na političke razlike neće postojati većina u Parlamentu za ovo, kazao je šef Kluba poslanika SD-a Boris Mugoša, komentarišući amandman na izmjene Zakona o državnoj imovini koji je Skupštini dostavio poslanik PES-a Vasilije Čarapić, u kojem se navodi da će svi investitori koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godine, moći da preprodaju i na druge načine otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu.

“O ovako ozbiljnim stvarima se vodi transparentna javna rasprava uz aktivno učešće stručne i laičke javnosti… Prvo je Vlada poslala u skupštinsku proceduru izmjene Zakona o državnoj imovini kojim se suštinski urušava Ustavom definisana uloga Skupštine, jer Skupština neće više odlučivati o stvarima i dobrima u državnoj imovini vrijednijim od 150 miliona eura, kako to propisuje trenutno zakonsko rješenje, već će joj to pravo pripasti samo u slučaju da se radi o imovini vrednijoj od 300 miliona eura”, naveo je Mugoša na mreži X.

Kako je dodao, “ni to veoma opasno zakonsko rješenje im nije bilo dovoljno”.

“Nego poslanici PES-a podnose amandman da svi investitori koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godine, moći će da otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu i samo zemljište (sadašnji zakon to je predviđao samo za turističke komplekse koji se izgrade na zakupljenom državnom zemljištu). Osim toga, predlažu i da se iz postojećeg zakona izbriše obaveza da se Državnom tužilaštvu po automatizmu dostavljaju ovakvi ugovori koji se odnose na državnu imovinu veće vrijednosti”, zaključio je Mugoša.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.