Mugoša: Mandić naprasno na Vidovdan zakazao sjednicu Skupštine

0

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kaže da su jučerašnje sinhronizovane aktivnosti premijera Milojka Spajića i predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića i to na dan kad smo dobili i zvaničnu potvrdu da će se Međuvladina konferencija o pristupanju EU održati 26. juna samo još jedan pokazatelj da su klasična politička trgovina i ucjene najčvršći temelj aktuelne većine i da Mandić upravlja ključnim procesima u Crnoj Gori.

“Spajićevo prezentovanje ideje o redefinisanju koncepta crnogorskog državljanstva, koja je nakon jasnog ukazivanja stručne javnosti i određenih političkih subjekata da je neustavna i da urušava rad Odbora za izbornu reformu nemušto pokušana da bude korigovana saopštenjem iz njegovog Kabineta”, napisao je Mugoša na mreži X.

Dodaje, naprasno zakazivanje od strane Mandića nove sjednice Skupštine za 28. jun (na Vidovdan), i to bez konsultacija na Kolegijumu pri tom kršeći i Poslovnik u dijelu onemogućavanja poslovničkih prava opoziciji, iako sljedeće nedjelje treba da se nastavi aktuelna sjednica parlamenta na kojoj će biti 20-tak tačaka.

“Vjerujem da progresivna i građanska Crna Gora neće dozvoliti olako igranje sa njenom stabilnošću i dugoročnom održivošću. Priča o dobijanju pozitivnog IBAR-a ne smije biti maska za realizaciju projektovanih aktivnosti na urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, evropske i evroatlanske Crne Gor”, zaključio je Mugoša.

Na sajtu Skupštine objavljeno je da je Deveta sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini zakazana za 28. jun sa početkom u 10 časova.

Na Dnevnom redu su: Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2023. godinu; Godišnji Izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2023. godinu i Izbori, imenovanja i razrješenja.

Spekuliše se da bi se na dnevnom redu mogli naći i Rezolucija o Jasenovcu i predlog premijera za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.