Mrdak: Otklonjena mogućnost prelivanja otpadnih voda iz jalovišta Maljevac (FOTO)

0

Državni sekretar za ekologiju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Danilo Mrdak boravio je u radnoj posjeti Pljevljima i obišao jalovište Maljevac na kojem je, po zahtjevu Ministarstva, izvršeno prijevremeno nadvišavanje čeone brane kako bi se u potpunosti otklonila bilo kakva vjerovatnoća od izlivanja industrijske otpadne vode iz ovog jalovišta na obližnja naselja i u rijeku Vezišnicu, i dalje u Ćehotinu, a do kojeg je moglo da dođe usljed jakih padavina ili naglog topljenja snijega.

Prilikom posljednjeg obilaska ovog jalovišta u januaru, Ministarstvo je zahtijevalo od Elektroprivrede Crne Gore da tehničkim mjerama otkloni bilo kakvu mogućnost prelivanja otpadnih voda, što je Elektroprivreda i uradila i o svemu obavijestila Ministarstvo.

“Ovim putem želim da istaknem društveno-odgovoran odnos predstavnika Elektroprivrede i da im zahvalim na brzoj reakciji u skladu sa inicijativom Ministarstva. Očekujem da ćemo i ubuduće nastaviti da sarađujemo na dobrobit građana Crne Gore i naše životne sredine”, izjavio je Mrdak.

Nakon jalovišta na Maljevcu, državni sekretar za ekologiju, prof. Mrdak razgovarao je sa mještanima Potrlice, koji se protive izgradnji asfaltne baze u neposrednoj blizini njihovih kuća.

“Neophodno je provjeriti prostorno-plansku dokumentaciju, utvrditi zakonitost postavljanja asfaltne baze na ovom mjestu, ali i razmotriti alternativne lokacije na kojima bi ova asfaltna baza mogla da se postavi, a gdje ne bi imala negativnog uticaja po stanovništvo”, izjavio je državni sekretar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.